TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Човековите права во Македонија стагнираат, а во некои области и назадуваат – констатира Народниот правобранител во ...

Академик - 30.03.2017

Во Македонија има стагнација и назадување на човековите права, а и понатаму има институции кои не ја разбираат улогата на народниот правобранител, истакна денеска Народниот правобранител по повод презентацијата на годишниот извештај за степенот на ...

Врие од говор на омраза, казните под мраз

+инфо - 30.03.2017

Народниот правобранител е загрижен што поради несоработка на голем број институции не успева да ги штити правата и слободите на граѓаните. Загрижувачки голема употреба на говорот на омраза констатира Народниот правобранител во Годишниот извештај за ...

Народен правобранител: Институциите се нефункционални и партизирани

24 Вести - 30.03.2017

Партизирани институции, селективно постапување по граѓанските барања, нефункционален судски систем – ова се само дел од забелешките во годишниот извештај на Народниот правобранител. Мемети нотира дека оваа година наместо унапредување, има ...

Извештај на народниот правобранител: Полициска бруталност во Идризово

24 Вести - 30.03.2017

Затворската полиција брутално се однесувала кон затворениците за кои немало соодветна здрвствена заштита, смртните случаи во Идризово се сомнителни-заклучува Народниот правобранител во годишниот извештај за степенот на почитување, унапредување и ...

Мемети – Функционери шират говор на омраза

Р.С.Европа - 30.03.2017

Загрижувачко е засилувањето на говорот на омраза, а особено е спорно што, на протестите пред ДИК, по изборите, таквиот говор доаѓаше од државни и партиски функционери, рече Народниот правобранител Иџет Мемети, претставувајќи го извештајот за ...

Мехмети: Институциите се нефункционални и со партиски агенди

Нова ТВ - 30.03.2017

Презентирајќи го годишниот извештај, Народниот правобранител Иџет Мехмети вели, споредено со 2016 година нема никаков напредок, напротив стагнација и назадувања. Како што вели тој, институциите не соработуваат доволно со Омбудсманот и се уште имаме ...

30 илјади евра сметка за вода!Правобранителот дециден: Ваквите сметки се незаконски!

Канал5 - 30.03.2017

30 илјади евра сметка за вода треба да плати скопјанец. За нелогичната сума за потрошена вода за еден месец човекот решил да реагира кај Народниот Правобранител. „Овие сметки, претпријатието „Водовод и Канализација“ ги води како вонредни сметки прво ...

Администрацијата наместо за граѓаните работи за партиите, обвини Народниот правобранител

Сакам да кажам - 30.03.2017

Администрацијата наместо во полза на граѓаните работи во полза на партиите, изјави денеска Народниот правобранител Иџет Мемети претставувајќи го годишниот извештај за неговото работење. „Групните вработувања, било по етничка било по партиска основа, ...

Мемети: Сè уште имаме нефункционални и исполитизирани институции

Мета - 30.03.2017

Сè уште имаме исполитизирани и нефункционални институции, кои спроведуваат и партиски агенди, истакнал денеска народниот правобранител Иџет Мемети, на презентацијата на годишниот извештај за степенот на почитување, унапредување и заштита на ...

Зголемен бројот на повреди на човековите слободи и права

МРТ - 30.03.2017

Исполитизирани и нефункционални институции, дел од нив со партиски агенди, непрофесионално постапување на полициски службеници, прекумерна употреба на сила во затворите, недостатоци на пензискиот систем се дел од неправилностите кои ги констатирал ...

Презентиран Годишниот извештај на народниот правобранител за 2016

Алфа - 30.03.2017

Констатиравме 1.523 повреди на човековите слободи и права, а од нив во 1.358 случаи беа прифатени интервенциите. Од вкупно 4.718 претставки по кои постапувал народниот правобранител минатата година постапката е завршена по 3.756 случаи, додека по ...

Иџет Мемети: Големо назадување на човековите права и партизирани институции

Фактор - 30.03.2017

Партизирани институции, селективно постапување по граѓанските барања, нефункционален судски систем – ова се само дел од забелешките во годишниот извештај на Народниот правобранител. Иџет Мемети нотира дека оваа година наместо унапредување, има ...

Извештај на народниот правобранител: Полициска бруталност во Идризово

Локално - 30.03.2017

Затворската полиција брутално се однесувала кон затворениците за кои немало соодветна здравствена заштита, смртните случаи во Идризово се сомнителни-заклучува Народниот правобранител во годишниот извештај за степенот на почитување, унапредување и ...

Мемети: Имаме исполитизирани и нефункционални институции кои спроведуваат и партиски агенди

Фокус - 30.03.2017

Народниот правобранител Иџет Мехмети денеска го презентираше годишниот извештај според кој Македонија во споредба со минатата година не само што не напредува, туку напротив има стагнација и назадувања.

Мемети: Институциите се нефункционални и со партиски агенди

ТВ21 - 30.03.2017

Презентирајќи го годишниот извештај, Народниот правобранител Иџет Мехмети вели, споредено со 2016 година нема никаков напредок, напротив стагнација и назадувања. Како што вели тој, институциите не соработуваат доволно со Омбудсманот и се уште имаме ...

Мемети: Имаме нефункционални и исполитизирани институции кои спроведуваат партиски агенди

МКД - 30.03.2017

Сè уште имаме исполитизирани и нефункционални институции, кои спроведуваат и партиски агенди, истакнал денеска народниот правобранител Иџет Мемети, на презентацијата на годишниот извештај за степенот на почитување, унапредување и заштита на ...

Народен правобранител: Институциите се нефункционални и партизирани

Правдико - 30.03.2017

Партизирани институции, селективно постапување по граѓанските барања, нефункционален судски систем – ова се само дел од забелешките во годишниот извештај на Народниот правобранител. Мемети нотира дека оваа година наместо унапредување, има ...

Мемети: Сè уште имаме нефункционални и исполитизирани институции

Репортер - 30.03.2017

Се уште имаме исполитизирани и нефункционални институции, кои спроведуваат и партиски агенди, истакнал денеска народниот правобранител Иџет Мемети, на презентацијата на годишниот извештај за степенот на почитување, унапредување и заштита на ...

Презентиран Годишниот извештај на народниот правобранител за 2016

А1 On - 30.03.2017

Од вкупно 4.718 претставки по кои постапувал народниот правобранител минатата година постапката е завршена по 3.756 случаи, додека по 962 претставки е во тек, информира народниот правобранител Иџет Мемети на денешната прес-конференција презентирајќи ...

Човековите слободи и права уназадени...

Н.Македонија - 30.03.2017

Човековите слободи и права уназадени Полициската бруталност, нефункционални и партизирани институции и хаос во јавното здравство се само дел од повредите на човековите слободи и права што ги констатирал Народниот правобранител.

Презентиран Годишниот извештај на народниот правобранител за 2016

Репортер - 30.03.2017

Од вкупно 4.718 претставки по кои постапувал народниот правобранител минатата година постапката е завршена по 3.756 случаи, додека по 962 претставки е во тек, информира народниот правобранител Иџет Мемети на денешната прес-конференција презентирајќи ...

Народниот правобранител го презентира Извештајот за 2016 година

Телеграф - 30.03.2017

Според Мемети, изминатата година немало подобрување на човековите права и слободи во земјата, туку напротив, констатирана е стагнација, а во некои области и назадување Од вкупно 4.718 претставки по кои постапувал народниот правобранител минатата ...

Презентиран Годишниот извештај на народниот правобранител за 2016

Сител - 30.03.2017

Од вкупно 4.718 претставки по кои постапувал народниот правобранител минатата година постапката е завршена по 3.756 случаи, додека по 962 претставки е во тек, информира народниот правобранител Иџет Мемети на денешната прес-конференција презентирајќи ...