TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повреден холандски турист успешно извлечен од охридските спасители

OhridNews - 21.06.2024

Инцидентот се случил вчетра попладне во атарот на село Елшани, охридско. Холандски турист се здобил со скршеница, алармирана била Планинската спасителна служба при Црвен крст Охрид која успешно го извлекла повредениот и го предала на екипа од Итната ...

Спасен холандски турист во Охрид, однесен во болница со скршеница на нога

Скопје1 - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, известува дека Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на с.Елшани (холандски турист) кое ...

Успешно извлечен повреден холандски турист кај охридско Елшани

Слободен Печат - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, известува дека Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на с.Елшани (холандски турист) кое ...

Планинарска спасителна служба извлече повреден турист во Охридско, лицето е пренесено во болница

Макфакс - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

Планинарска спасителна служба извлече повреден турист во Охридско, лицето е пренесено во болница

Опсервер - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

Холандски турист со скршена нога спасуван кај Елшани

Независен - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, известува дека Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15 часот вчера, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Извршено е извлекување на повредено лице од околината на с.Елшани, холандски турист, кое имало ...

Кај Елшани спасен холандски турист со скршена нога

Нетпрес - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15 часот вчера, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Извршено е извлекување на повредено лице од околината на с.Елшани, холандски турист, кое имало ...

Спасувачка акција во Охрид: Извлечен холандски турист и предаден на Брзата помош

Скопје инфо - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

СПАСЕН ХОЛАНДСКИ ТУРИСТ СО СКРШЕНА НОГА: планинарските екипи го извлекле на безбедно

Фактор - 21.06.2024

Холандски турист со скршена нога е спасен благодарение на брзата реакција на Планинарската спасителна служба. Лицето било евакуирно од околината на селото Елшани, а планинарските екипи го предале на медицинарите веднаш по извлекувањето.

Планинарска спасителна служба извлече повреден турист во Охридско, лицето е пренесено во болница

24Инфо - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

Холандски турист со скршена нога спасен кај Елшани

Фокус - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, известува дека Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15 часот вчера, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Извршено е извлекување на повредено лице од околината на с.Елшани, холандски турист, кое имало ...

Спасувачка акција во Охрид: Извлечен повреден холандски турист

Press24 - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

Спасен холандски турист со скршеница во околина на селото Елшани

еМагазин - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. „Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски ...

Планинарска спасителна служба извлече повреден турист во Охридско

Кајгана - 21.06.2024

Регионалниот ЦУК Охрид, извести дека вчера Планинарска спасителна служба од 13:40 до 15 часот, имала спасителна акција на територија на Општина Охрид. Конкретно, извршено е извлекување на повредено лице од околината на село Елшани (холандски турист) ...

Спасен холандски турист со скршена нога кај Елшани

Сител - 21.06.2024

Планинарска спасителна служба вчера извлекла холандски турист со скршена нога од околината на село Елшани, а потоа бил предаден на екипа од Итната медицинска помош од Охрид. - Планинарска спасителна служба од 13.40 до 15.00 часот имала спасителна ...