TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Забранети слогани против Скопје на воената парада во Атина

24 Вести - 25.03.2019

Со голема воена парада во Атина, на која беше забранета паролата “Македонија е грчка“, се одбележа денот на независноста на Грција, без инциденти како претходните години. „Македонија молчи“, гласеше коментарот во грчките медиуми, откако на ...

Грчките воени паради повторно со навреди кон Македонците

Алфа - 25.03.2019

Не успеа обидот на грчките власти да го забранат пеењето на песнатта „Македонија славна“ на воените паради по повод Денот на независноста во Грција. На снимките кои се шират на сопцијалните мрежи се слуша како воениот оркестар на плоштадот Синтагма ...

На парадите во Солун и Атина, сепак, се пееше „Македонија е грчка“

Република - 25.03.2019

Обидот на грчките власти да го забранат пеењето на песната според која Македонците се варвари на парадата во чест на Денот на независноста не успеа. Војниците и насобраниот народ во Солун и во Атина ја отпеаја песната.

Забранети слогани против Скопје на воената парада во Атина

+инфо - 25.03.2019

Забранети слогани против Скопје во Атина на воената парада по повод 25 март – „Денот на независноста“, пренесува „ Фактор “. Се преземале мерки за на „охи ден“ да не се случи некаков инцидент, да бидат извикувани погрдни пароли, како во минатото ...

На воената парада во Атина забранета паролата “Македонија е грчка“

Пулс24 - 25.03.2019

За разлика од другите години кога војниците маршираа со слоганот “Македонија е грчка“, годинава и покрај тоа што традиционално Денот на независноста на Грција, 25 март ќе биде одбележан со воена парада во Атина, нема да смеат да го употребат овој ...

Забранети антимакедонски пароли на грчката воена парада за „Денот на независноста“

365 - 25.03.2019

Денеска, 25 март, Грција го слави „Денот на независноста“. Вообичаено, денот ќе биде одбележан со голема воена парада во Атина. Сепак, за разлика од претходните години, овојпат за првпат ќе бидат забранети антимакедонски слогани, објави порталот „ ...

Денеска се одржува големата парада во Грција: За прв пат забранети анти-македонски слогани

Фактор - 25.03.2019

Денеска по повод 25 март, најголемиот празник на Грците - „Денот на независноста“,на добропознатата воена парада во Атина забранети се слогани против Скопје,по постигнувањето на Преспанскиот договор. „Македонија ...

Во Солун и Атина се пееше „Македонија е грчка“

Фактор - 25.03.2019

На парадите во Солун и Атина, сепак, се пееше „Македонија е грчка“. Пропадна обидот на грчките власти да го забранат пеењето на песнатта „Македонија славна“ на воените паради по повод Денот на независноста во Грција.

И покрај заканите со кривични пријави во Солун и Атина се пееше „Македонија е грчка“

MakPress - 26.03.2019

Обидот на грчките власти да го забранат пеењето на песната според која Македонците се варвари на парадата во чест на Денот на независноста не успеа. Војниците и насобраниот народ во Солун и во Атина ја отпеаја песната.

На парадите во Солун и Атина, сепак, се пееше „Македонија е грчка“

Нетпрес - 25.03.2019

Обидот на грчките власти да го забранат пеењето на песната според која Македонците се варвари на парадата во чест на Денот на независноста не успеа. Војниците и насобраниот народ во Солун и во Атина ја отпеаја песната.

Паролата „Македонија е грчка“ забранета на воената парада во Атина

Република - 25.03.2019

Денот на независноста на Грција, 25 Март, и годинава ќе биде одбележан со воена парада во Атина, но за разлика од другите кодини кога вијниците маршираа со слоганот „Македонија е грчка“, годинава нема да смеат да го извикуваат.

На воената парада во Атина забранета паролата “Македонија е грчка“

Сител - 25.03.2019

Денот на независноста на Грција, 25 Март, и годинава ќе биде одбележан со воена парада во Атина, но за разлика од другите кодини кога вoјниците маршираа со слоганот „Македонија е грчка“, годинава нема да смеат да го извикуваат.

Паролата „Македонија е грчка“ забранета на воената парада во Атина

Магазин - 25.03.2019

По потпишувањето на Преспанскиот договор, на Воената парада во Атина, забранети се слогани против Македонија. Денеска по повод 25 март, најголемиот празник на Грците – „Денот на независноста“, на добропознатата воена парада, на Грците им е забрането ...