TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

Press24 - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Архива: Како договорот за мир стана алатка за профит?

CivilMedia - 13.08.2019

пишува: Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на војната во Македонија во 2001 година, го потпишаа четирите најголеми политички партии на 13 август. Од тој момент па наваму, договорот за крај на војната и за коренити реформи во државата, ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Канал5 - 13.08.2019

Пред 18 години Македонија го изгуби епитетот со кој се гордееше...„Оаза на мирот“. Конфликтот од Косово кој траше од 1999тата година индиректно се прелеа во земјава. Токму во месец август 2001вата година се случија најдраматичните настани во ...

(Архива) Охрид, Преспа, Брисел

Deutsche Welle - 13.08.2019

На 18. годишнина од потпишувањето на Рамковниот договор, потсетување од нашата архива. Каде ќе беше Македонија без охридскиот акт за мир, и каде ќе биде без преспанскиот - ако државата не го фати овој воз за интеграција? По повод 17-годишнината од ...

Охридскиот ги амортизираше меѓуетничките односи

Р.С.Европа - 13.08.2019

Политичките аналитичари не очекуваат меѓуетничките односи да бидат критична маса за мобилизирање на политичка енергија за остварување на некаква цел. Сепак предупредуваат на можна појава на економски национализам, кој како што велат, е поопасен од ...

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Макфакс - 13.08.2019

Пред 18 години на денешен ден е потпишан Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година. Договорот кој беше потпишан на 13 август 2001 година, осумнаесет години подоцна ја има поддршката од меѓународната заедница и од ...

Единствена Македонија: Денес е денот кога пред 18 години Македонија со рамковниот договор престана да биде држава

Скопје1 - 13.08.2019

Денеска се навршуваат 18 години од капитулантскиот Рамковен договор на кој властите во изминатите 18 години му придаваат нереално историско значење. Јавноста е сведок дека за годишнината владее молк во земјата за овој настан.

Осумнаесет години од потпишувањето на рамковниот договор

Магазин - 13.08.2019

На денешен ден пред точно 18 години беше потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Охридскиот рамковен договор всушност е договор за внатрешното уредување на малцинските права во ...

Осумнаесет години од потпишување на Рамковниот договор

Слободен Печат - 13.08.2019

Повеќе од 130 закони, законски измени и дополнувања се донесени во изминатите години од имплeментацијата на Охридскиот рамковен договор. Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Р.С.Европа - 12.08.2019

Осумнаесет години по потпишувањето на Охридскиот рамковен договор стручната јавност оценува дека тој ја постигнал основната цел, односно го донел мирот во 2001-та година. Забелешки пак, сѐ уште постојат во делот на практичната имплементација на ...

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

Нетпрес - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

24Инфо - 13.08.2019

Пред 18 години на денешен ден е потпишан Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година. Договорот кој беше потпишан на 13 август 2001 година, осумнаесет години подоцна ја има поддршката од меѓународната заедница и од ...

ЕМ: Денес е денот кога пред 18 години Македонија со рамковниот договор престана да биде држава

MakPress - 13.08.2019

Денеска се навршуваат 18 години од капитулантскиот Рамковен договор на кој властите во изминатите 18 години му придаваат нереално историско значење. Јавноста е сведок дека за годишнината владее молк во земјата за овој настан.

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

А1 On - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Дураки со свечен прием по повод 18-годишнината од Охридскиот Рамковен договор

+инфо - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Н.Македонија - 13.08.2019

Пред 18 години на денешен ден е потпишан Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година. Договорот кој беше потпишан на 13 август 2001 година, 18 години подоцна ја има поддршката од меѓународната заедница и од поголем ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Опсервер - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

Слободен Печат - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, ...

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Скопје инфо - 13.08.2019

Пред 18 години на денешен ден е потпишан Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година. Договорот, кој беше потпишан на 13 август 2001 година, осумнаесет години подоцна ја има поддршката од меѓународната заедница и од ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Независен - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

iPortal - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Точка - 13.08.2019

Пред 18 години на денешен ден е потпишан Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година. Договорот кој беше потпишан на 13 август 2001 година, осумнаесет години подоцна ја има поддршката од меѓународната заедница и од ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Сител - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

Независен - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Курир - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

24Инфо - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

4NEWS - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Влада: Затворени правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор

Либертас - 13.08.2019

Владата ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор. Тоа е констатирано на денешната седница на Владата во дискусија за Охридскиот рамковен договор, потпишан пред 18 години на денешен ден.

Пред 18 години потпишан бeше Охридскиот рамковен договор

МКД - 13.08.2019

Повеќе од 130 закони, законски измени и дополнувања се донесени во изминатите години по потпишувањето на Охридскиот рамковен договор на 13 август 2001 година. Со потпишувањето на Рамковниот договор беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во ...

Осумнаесет години Рамковен договор

Вечер - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

24 Вести - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Локално - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Нетпрес - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

+инфо - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Нова ТВ - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

CivilMedia - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Република - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Рамковниот договор, осумнаесет години од потпишувањето

ММС - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Press24 - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Пред 18 години потпишан бил Охридскиот рамковен договор

Тера - 13.08.2019

Повеќе од 130 закони, законски измени и дополнувања се донесени во изминатите години по потпишувањето на Охридскиот рамковен договор на 13 август 2001 година. Со потпишувањето на Рамковниот договор беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

Либертас - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор

MakPress - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Охридскиот рамковен договор стана полнолетен: Црвенковски и Георгиевски единствени живи потписници

еМагазин - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години од Охридскиот рамковен договор

Скопје1 - 13.08.2019

На денешен ден пред точно 18 години беше потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде завршија со парафирање на документот ...

18 години Охридски рамковен договор

iPortal - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

PressingTV - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...

Осумнаесет години Охридски рамковен договор

1tv - 13.08.2019

Пред осумнаесет години на денешен ден е потпишан Рамковниот договор со кој беше ставен крај на неколкумесечниот конфликт во земјава во 2001 година. Преговорите почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде што завршија со парафирање на ...