TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Собранието домаќин на изложба за сеќавање на жртвите од Гладоморот во Украина

Макфакс - 24.11.2022

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска ја отвори изложбата за сеќавање на жртвите од Гладоморот во Украина, насловена како „Украина се сеќава, светот признава“. На изложбата се претставени информативни материјали за вештачкиот глад ...

Отворање на изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“

Опсервер

Отворање на изложба „Украина се сеќава, светот признава!“ во Собрание

Независен

Изложба „Украина се сеќава, светот признава!“ во македонското Собрание

Курир

Со изложбата „Украина се сеќава, светот признава” ќе се одбележи споменот на жртвите на Гладоморот

CivilMedia

Одбележување на споменот на жртвите на Гладоморот со изложбата „Украина се сеќава, светот признава”

Нова ТВ

Одбележување на споменот на жртвите на Гладоморот со изложбата „Украина се сеќава, светот признава”

Frontline

Независен MakPress МКД Вечер Прес MTM Мета Centar

Дуев: Како добри луѓе да се бориме насекаде каде ќе почувствуваме дека се појавува дехуманизација, бидејќи нашата ...

CivilMedia - 24.11.2022

Историјата ги запишува најголемите трагедии во минатото, но не само гласноста на злоделата на лошите луѓе, туку и страшната тишина на добрите луѓе. Денес сме собрани да се сетиме на Гладоморот во Украина од 1932 до 1933 г.

Дуев: Како добри луѓе да се бориме насекаде каде ќе почувствуваме дека се појавува дехуманизација

Нова ТВ

Дир: Геноцидот продолжува токму затоа што претходниот геноцид не беше казнет

CivilMedia - 24.11.2022

Би сакала да ви се заблагодарам што најдовте време и можност да дојдете на отворањето на изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“, која е посветена на почитување на споменот на жртвите на Гладоморот од 1932-1933 година, што се одржува во ...

Отворена изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“ по повод Денот на сеќавање на Гладоморот – 26 ноември

Опсервер

Дир: Геноцидот продолжува токму затоа што претходниот геноцид не беше казнет

Нова ТВ

Отворена изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“ по повод Денот на сеќавање на Гладоморот – 26 ноември

MakPress

Отворена изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“

Канал5

Дир: Геноцидот продолжува токму затоа што претходниот геноцид не беше казнет

Frontline

Отворена изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“

Скопје инфо

Локално

Џафери: На светот му требаа цели 90 години да признае дека Гладоморот е акт на геноцид

CivilMedia - 24.11.2022

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска се обрати по повод одбележувањето на 90 години од Гладоморот во Украина (1932-1933). Собранието беше домаќин на изложбата за сеќавање на жртвите од Гладоморот во Украина „Украина се сеќава, светот ...

Џафери: На светот му требаа цели 90 години да признае дека Гладоморот е акт на геноцид

Нова ТВ

Џафери: Гладоморот е акт на геноцид, на светот му требаа цели 90 години да го признае тоа

Frontline