TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија ќе воведе задолжителна вакцинација на здравствените работници

Република - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Се чека одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници

24Инфо - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Се чека одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници

Независен - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Се чека одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници

Опсервер - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Комисијата наскоро ќе одлучи за задолжителна вакцинација на здравствените работници

Слободен Печат - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Србија ќе воведе задолжителна вакцинација на здравствените работници

Скопје инфо - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Се чека одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници во Србија

Либертас - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Се чека одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници

MakPress - 08.04.2021

Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Републичката стручна комисија треба да донесе одлука за задолжителна вакцинација на здравствените работници против Ковид-19 и дека се согласува со предлогот на професијата, ...

Лончар: Размислуваме за воведување задолжителна вакцинација против ковид-19

Н.Македонија - 07.04.2021

Состојбата во болниците е стабилна, има доволно простор за прием на сите што бараат болничко лекување, но има сè повеќе пациенти со потешка клиничка слика кои се на интензивна нега, изјави денеска српскиот министер за здравство, Златибор Лончар.

Србија размислува за задолжителна вакцинација против Ковид 19

ММС - 07.04.2021

Министерот за здравство во Србија Златибор Лончар исткнал дека се размислува за воведување на задолжителна вакцинација. Ситуацијата во болниците е стабилна, има доволно места да се примат сите кои бараат болничко лекување, но има се повеќе пациенти ...

Српскиот министер за здравство предупредува: Размислуваме за воведување на задолжителна вакцинација

Press24 - 07.04.2021

Состојбата во болниците е стабилна, има доволно простор за прием на сите кои бараат болничко лекување, но има сè повеќе пациенти со потешка клиничка слика кои се на интензивна нега, изјави денеска српскиот министер за здравство Златибор Лончар.

Лончар: Размислуваме за воведување на задолжителна вакцинација против Ковид-19

Centar - 07.04.2021

Состојбата во болниците е стабилна, има доволно простор за прием на сите кои бараат болничко лекување, но има сè повеќе пациенти со потешка клиничка слика кои се на интензивна нега, изјави денеска српскиот министер за здравство Златибор Лончар.

Лончар: Размислуваме за воведување на задолжителна вакцинација против Ковид-19

Точка - 07.04.2021

Состојбата во болниците е стабилна, има доволно простор за прием на сите кои бараат болничко лекување, но има сè повеќе пациенти со потешка клиничка слика кои се на интензивна нега, изјави денеска српскиот министер за здравство Златибор Лончар.

Лончар: Размислуваме за воведување на задолжителна вакцинација против Ковид-19

24Инфо - 07.04.2021

Состојбата во болниците е стабилна, има доволно простор за прием на сите кои бараат болничко лекување, но има сè повеќе пациенти со потешка клиничка слика кои се на интензивна нега, изјави денеска српскиот министер за здравство Златибор Лончар.

Србија размислува за задолжителна вакцинација на населението

Локално - 07.04.2021

Српскиот министер за здравство, Златибор Лончар, најавил дека здравствените власти размислуваат за задолжителна вакцинација против Ковид-19 и посочи дека ова е предлог на струката. „Ние се согласуваме за тоа.