TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Тетово за штрајкот на вработените: Во фаза сме на трансформација на работниците од ЈКП Тетово во ново ...

ТВ21 - 28.11.2023

Општина Tетово преку соопштение информира дека е информирана за моменталната состојба во однос на општинските претпријатија. „За справување со предизвиците и неуспехот на општинското претпријатие, одлучено е формирање на две нови претпријатија, едно ...

Тетово тоне во отпад, комуналците не го собираат, започнаа штрајк поради неисплатени плати

Слободен Печат - 28.11.2023

Тетовските комуналци во кругот на ЈКП Тетово преку штрајк го изразија револтот поради како што велат неисплатените три плати, но и доцнењето со исплатата на здравствено осигурување. Велат дека така е со години.

Штрајк на вработените во „Комунална хигиена“ Тетово – не им се исплатени платите

Независен - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени повеќе плати и немање здравствено осигурување. Работниците од прва смена, како и дел од другите смени, се ...

Вработени во Јавното комунално претпријатие од Тетово на протест- велат повеќе нема да се вратат на работа ако не им се ...

Телма - 28.11.2023

Повеќе од 120 вработени во Јавното комунално претпријатие од Тетово протестираа пред портите и најавија дека повеќе нема да се вратат на работа, доколку не им бидат исплатени заостанатите плати од месец август, а бараат и да им се регулира ...

Уморни од борбата за секоја плата: Над 120 вработени во Јавното комунално претпријатие во Тетово бараат неисплатени ...

Lider - 28.11.2023

Пред портите, околу 120 работници на тетовското Јавно комунално претпријатие протестираа и рекоа дека нема да се вратат на работа додека не им бидат дадени- заостанатите плати за август и не се изрегулира нивното здравствено осигурување.

Ќе стане ли Тетово како Скопје што беше во јули? Комуналците започнаа штрајк

Фактор - 28.11.2023

На Тетово му се заканува катастрофа која може да потсети на она што му се случуваше на Скопје во јули, откако работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени ...

Работниците од „Комунална хигиена“ при ЈКП Тетово почнаа штрајк поради неисплатени плати

Zoom - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени повеќе плати и немање здравствено осигурување. Работниците од прва смена, како и дел од другите смени, се ...

НЕ ГО СОБИРАМЕ ЃУБРЕТО, ПА ШТО САКА НЕКА БИДЕ! Тетовските комуналци штрајкуваат за плати

+инфо - 28.11.2023

Во почетокот на ноември општина Тетово потпиша договор со претставници на словенечката компанија од групацијата Саубермахер за јавно приватно партнерство со кој на фирмата и се отстапува стопанисувањето со отпадот.

„Ако не ни пуштат плата, нека се трупа ѓубре до Бога“: штрајк во комуналното претпријатие во Тетово

ММС - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени повеќе плати и немање здравствено осигурување. Работниците од прва смена, како и дел од другите смени, се ...

ВИДЕО: Вработените од „Комунална хигиена“ при ЈКП Тетово на протест поради неисплатени плати

ТВ21 - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени повеќе плати и немање здравствено осигурување. Работниците од прва смена, како и дел од другите смени, се ...

Штрајк во тетовскиот „Комуналец“: Ако нема плата, нема собирање на сметот, велат незадоволни работници

Н.Македонија - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, денеска почнаа штрајк поради неисплатени повеќе плати и немање здравствено осигурување, објави МИА.

Работниците од „Комунална хигиена“ штрајкуваат поради неисплатени плати

Вечер Прес - 28.11.2023

ВО ТЕТОВО КОНТЕЈНЕРИТЕ ОСТАНАА ПОЛНИ СО СМЕТ Во Тетово од сабајлево контејнерите и кантите за ѓубре останаа полни со смет. Работниците во ЈКП „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, штрајкуваа поради неисплатени плати и потади тоа немаат ...

Комуналците од Тетово излегоа на штрајк поради неисплатени плати

Макфакс - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, излегоа на штрајк. Вработените велат дека им доцнат три до четири плати, кај некои работници, а немаат ниту здравствено осигурување со месеци.

Комуналците од Тетово излегоа на штрајк поради неисплатени плати

Опсервер - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, излегоа на штрајк. Вработените велат дека им доцнат три до четири плати, кај некои работници, а немаат ниту здравствено осигурување со месеци.

Комуналците од Тетово излегоа на штрајк поради неисплатени плати

Точка - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, излегоа на штрајк. Вработените велат дека им доцнат три до четири плати, кај некои работници, а немаат ниту здравствено осигурување со месеци.

Комуналците од Тетово излегоа на штрајк поради неисплатени плати

MTM - 28.11.2023

Работниците во Јавното комунално претпријатие „Тетово“ – работната единицата „Комунална хигиена“, излегоа на штрајк. Вработените велат дека им доцнат три-четири плати кај некои работници, а со месеци немаат ниту здравствено осигурување.