TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска: Населбата Железара доби проширена градинка со простор за уште 75 деца

Канал5 - 14.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски, денеска присуствуваа на отворањето на проширениот дел на градинката „Калинка” во скопската населба Железара.

Георгиевски: Со проширувањето на градинката Калинка во Железара, обезбедивме нови 70 места

24Инфо - 14.11.2019

Општина Гази Баба 2 години оди кон подобро, две години обезбедуваме подобри услови за најмладите. Градинките добиваат нов лик и зголемен капацитет за сместување на нови деца. Со тоа, родителите во општина Гази Баба повеќе нема да чекаат со месеци за ...

Градинката „Калинка” во скопска Железара со поголем капацитет

Слободен Печат - 14.11.2019

Проширувањето е реализирано во соработка со Министерството за труд и социјална политика кое извршило градежни активности и го опремило објектот, а општината го променила кровот и внатрешното уредување.

Се прошири градинката Калинка во Железара за нови 70 места

MTM - 14.11.2019

Градинката “Калинка” во Железара е целосно реконструирана и проширена за дополнителни три занимални, од кои една ќе биде наменета за јасли група. Со ова се отворени нови 70 слободни места за дечињата од Гази Баба.

Проширен капацитетот на градинката „Калинка“ во скопска Железара, отворени нови 70 слободни места

Локално - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника„ во скопската населбата Железара е проширен за нови седумдесeт деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. -На ваков начин родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца ...

Царовска: Населбата Железара доби проширена градинка со простор за уште 75 деца

24Инфо - 14.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски, денеска присуствуваа на отворањето на проширениот дел на градинката „Калинка” во скопската населба Железара, којашто е дел од ЈОУДГ ...

Градинката „Калинка“ во Железара со проширен простор за уште 75 деца

Макфакс - 14.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска присуствуваа на отворањето на проширениот дел на градинката „Калинка” во скопската населба Железара.

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника“ во „Железара“ е проширен за нови 70 деца

iPortal - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника„ во скопската населбата Железара е проширен за нови седумдест деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. -На ваков начин родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца ...

Проширен капацитетот на градинката „Калинка“ во скопска Железара

МКД - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника„ во скопската населбата Железара е проширен за нови седумдест деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. „На ваков начин родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца ...

Објектот ќе може да прими нови 70 деца

Вечер Прес - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника“ во скопската населба Железара е проширен за нови седумдест деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. -Со тоа, родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца во ...

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника“ во скопската населбата Железара е проширен

MakPress - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника„ во скопската населбата Железара е проширен за нови седумдесeт деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. -На ваков начин родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца ...

Проширен капацитетот на градинката „Калинка“ во скопска Железара

Опсервер - 14.11.2019

Капацитетот за згрижување на градинката „Калника„ во скопската населбата Железара е проширен за нови седумдест деца преку реконструкција и доградба на постојниот објект. -На ваков начин родителите нема да чекаат со месеци да ги запишат своите деца ...

Градинката „Калинка“ во Железара со проширен простор за уште 75 деца

Centar - 14.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска присуствуваа на отворањето на проширениот дел на градинката „Калинка“ во скопската населба Железара.