TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Таа му рече на својот сопруг дека питбулот треба да си замине. Тогаш кучето го направи ова неверојатно нешто!

Градина - 03.03.2021

Кучињата можат да бидат многу верни, кога станува збор за грижата за нивнaта фамилија која ги одгледала. Како што јас сакам куче, така знам дека и тоа ме сака исто толку многу. Знам дека би сторило сé за да ме заштити и да се грижи за мене, исто ...

Што да направите ако ве нападне куче?

Хитпортал - 02.03.2021

Кучињата не се волци – не ловат и не напаѓаат луѓе. Тие воглавно напаѓаат од страв, нервоза или за да ја заштитат својата територија. Тоа не значи дека кон нив треба да се однесувате како што сакате- не ги провоцирајте и не ги напаѓајте први.

Еве како да ги навикнете кучињата на луѓе кои носат маски секој ден

Кумановски м. - 02.03.2021

Не е невообичаено кучињата да се плашат од луѓе кои носат маски за лице. Со оглед на тоа што во многу земји во светот за време на пандемијата на коронавирус, потребно е покривање на лицето во јавноста, обидете се да му помогнете на вашето домашно ...