TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парични казни против пет лица од Радовиш, за непочитување на полицискиот час

Опсервер - 09.04.2020

Скопје, 9 април 2020 () – Основното јавно обвинителство Радовиш побара парични казни во висина до 100 дневни глоби за пет лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на ...

Велешкото обвинителство побара парични казни за седум лица

А1 On - 09.04.2020

За седум Велешани Јавното обвинителство предложи казнени налози по 800 евра за секого од нив. Тие се движеле пеш или со возило. Како што соопштија од ЈО, обвинетите во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според ...

Прилеп: Побарани казни од по 2 000 евра за 19 прекршители на полицискиот час

360 степени - 09.04.2020

Обвинителството во Прилеп од прилепскиот суд побара да се изречат казни на 19 лица во висина од по 2 000 евра. Сите ја прекршиле забраната за движење во полицискиот час. Тие се обвинети за делото непостапување според здравствените прописи за време ...

Делчевското обвинителство побара парични казни за четири лица​

Press24 - 09.04.2020

Обвинетите не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението, па за време на полицискиот час во деновите во викендот без дозвола се движеле. Со тоа, тие во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – ...

Во Делчево побарани казни од по 2 000 евра за четири лица

360 степени - 09.04.2020

Oбвинителството во Делчево бара казна за четири лица поради прекршување на полицискиот час. За сите се бара судот да им изрече казни од по 2 000 евра. Тие се обвинети за делото непостапување според здравствените прописи за време на ...

По 2.000 евра казна за 19 прилепчани

Слободен Печат - 09.04.2020

Тие за време на полицискиот час биле затекнати како се движат на различни локации во градот. Основното јавно обвинителство од Прилеп до Основниот суд во градот поднесе казни против 19 лица, обвинети за кривичното дело непостапување според ...

Парична казна за три лица од Куманово

Алсат-М - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Четиричлено семејство од Берово патувало со автомобил за време на полициски час

Макфакс - 08.04.2020

Четири лица од Берово, членови на едно семејство се обинети дека свесно го прекршиле полицискиот час во текот на викендот. И покрај тоа што знаеле за мерките против опасната заразна болест Ковид-19, лицата не постапиле според прописите и во текот на ...

Казнето семејство од Берово, се возело со автомобил за време на полициски час

360 степени - 08.04.2020

Четири члена на едно семејство од Берово се казнети поради прекршување на забраната за движење за време на викендот. Тие биле затекнати во својот автомобил во време од 16 часот до 5 часот, кога во сила е полицискиот час.

(АНАЛИЗА) Речиси милион евра од „непослушните“ чека Буџетот

360 степени - 08.04.2020

Било околу пладне, кога на 18 март во Битола пет лица од едно семејство излегле од дома за да се караат, по што и ги истепале соседите. На сторителите експресно им е запретена казна, но не поради физичкиот напад, туку затоа што постапиле спротивно ...

Четворица штипјани возеле со автомобили за време на полициски час, ќе платат 2.000 евра казна

Press24 - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози за четири лица во износ од 100 дневни глоби, секоја однив во висина од по 20 евра, односно 2.000 евра. - Побараната парична казна е заради сторено кривично дело – ...

Поради прекршување на полицискиот час во Штип се бараат казни за четири, во Гостивар за три лица

360 степени - 07.04.2020

Поради прекршување на полицискиот час, обвинителствата во Штип и Гостивар бараат парични казни за вкупно седум граѓани. Во Штип забраната за движење ја прекршиле четири лица во различни случаи и за нив се бараат казни од по 2 000 евра.

Големи казни за граѓани на Гостивар кои го прекршиле полицискиот час

Курир - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Во Штип предложени парични казни за четири лица кои не го почитувале полицискиот час

А1 On - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Четворица штипјани со казни од по 2 000 евра за прекршување полициски час

Канал5 - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра.

За време на полицискиот час четворица штипјани се возеле со автомобили

Слободен Печат - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Во Штип предложени парични казни за четири лица

24Инфо - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

24Инфо - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Канал5 - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија.

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

А1 On - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Во Штип предложени парични казни за четири лица

ТВ21 - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

ТВ21 - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Press24 - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за ...

ОЈО Штип побара на четири лица да им изрече парична казна поради не почитување на полицискиот час

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Скопје1 - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

ОЈО Штип побара на четири лица да им изрече парична казна поради не почитување на полицискиот час

ММС - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Либертас - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Во Штип предложени глоби за четири лица

Макфакс - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица што го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Макфакс - 07.04.2020

Гостиварското Обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица што не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Во Штип предложени парични казни за четири лица

Н.Македонија - 07.04.2020

Во Штип предложени парични казни Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во ...

Во Штип предложени глоби за четири лица

Точка - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица што го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Точка - 07.04.2020

Гостиварското Обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица што не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

ОЈО Штип побара на четири лица да им изрече парична казна поради не почитување на полицискиот час

Либертас - 07.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

Слободен Печат - 07.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

Поведена постапка за три лица кои го прекршиле полицискиот час во Гостивар

MakPress - 08.04.2020

Гостиварското обвинителство денеска поднесе предлози за издавање казнени налози за три лица кои не постапиле според здравствените прописи и со тоа го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член ...

ОЈО Штип побара на четири лица да им изрече парична казна поради не почитување на полицискиот час

MakPress - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Штип со предлози за издавање казнени налози, од судија поединец во Основниот суд Штип побара на четири лица да им изрече парични казни во износ од по 100 дневни глоби, секоја од нив во висина од по 20 евра во денарска ...

Три лица во Куманово не го почитувале полицискиот час

А1 On - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Куманово -Двајца од нив се движеле ...

Парична казна за три лица од Куманово кои не го почитувале полицискиот час

Press24 - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Парична казна за три лица од Куманово

Макфакс - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Казни од по 1.000 евра за тројца кумановци за прекршување на полицискиот час

24Инфо - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Три лица во Куманово не го почитувале полицискиот час

МКД - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Куманово.

Три лица во Куманово не го почитувале полицискиот час

Курир - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Куманово -Двајца од нив се движеле ...

Парична казна за три лица од Куманово

Кумановски м. - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Три лица во Куманово не го почитувале полицискиот час

Либертас - 08.04.2020

– Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Куманово -Двајца од нив се движеле ...

Парична казна за три лица од Куманово

Точка - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Три лица во Куманово не го почитувале полицискиот час

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, информираат од ОЈО Куманово ...

Три лица од Куманово треба да платат казна од по 1000 евра

Скопје1 - 08.04.2020

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Парични казни за членови на едно семејство од Берово кои се движеле со патничко моторно возило додека во сила бил ...

Бизнис Вести - 08.04.2020

Четворицата обвинети, членови на едно семејство, свесни за своето дело, за време на епидемијата на опасната заразна болест COVID-19 не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за нејзиното сузбивање или спречување.

Казнето семејство од Берово, се возеле со автомобил за време на полициски час

Фокус - 08.04.2020

Четири членови на едно семејство ов Берово се казнети поради прекршување на забраната за движење за време на викендот. Тие биле затекнати во својот автомобил во време од 16 часот до 05 часот, кога на сила е полицискиот час.