TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали вашето дете пати: 4 знаци дека му недостасува внимание од родителите

Женски магазин - 22.11.2020

Децата на свој начин го покажуваат недостатокот на внимание. Проверете дали и на вашето дете му недостасува внимание од вас како родители. Родителите треба да ги препознаат знаците кај детето и да изреагираат на вистинскиот начин доколку на децата ...

Ова никогаш не треба да му го кажате на детето кога има напад на бес

Pedijatar.mk - 21.11.2020

Тантрумите или испадите на бес се нешто на што родителите никогаш не се навикнуваат, иако се фаза во развојот на детето. С екој родител знае колку е иритантно и стресно кога детето, на пример, се фрла на под во продавница и плаче и вришти на цел ...

Како родителот го уништува детето за цел живот: 7 работи кои оставаат длабоки лузни на срцето и психата

Женски магазин - 21.11.2020

Иако е со добри намери, ова никогаш, ама никогаш немојте да му го зборувате на детето... Многу родители се колнат дека никогаш нема да го удрат своето дете и дека тоа е одлука за почит, но мал број на луѓе обрнуваат внимание на емоционалната ...

Презентиран Детскиот алтернативен извештај за состојбата на правата со децата во Македонија

Акцент - 21.11.2020

Денес, токму кога секаде во светот се прославува Меѓународниот ден на детето, Првата детска амбасада „Меѓаши“ го презентираше Детскиот алтернативниот извештај за состојбата со правата на децата во Македонија.

Кои спортови се најдобри за вашето дете според неговата возраст?

Црнобело - 21.11.2020

Физичката активност е важна и за возрасните, но и за децата од најрана возраст. Разните спортови можат да го поттикнат физичкиот и менталниот развој на вашето малечко, ќе го зајакнат неговиот организам и ќе му помогнат да се социјализира.