TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За Преспанскиот договор, за името Македонија– една година подоцна

Deutsche Welle - 17.06.2019

Сите меѓународни договори се само визија. Во живот ја преобразуваат само граѓаните на државите кои го потпишале. Со тоа што го прифаќаат компромисот и стапуваат во дијалог со соседите. Колумна на Кица Колбе.

Засадени нови дрвца во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа"

Канал5 - 16.06.2019

На крајбрежјето на Преспанското Езеро во Отешево денеска беа засадени седум дрвја во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа", што првпат годинава се одржува во организација на Општина Ресен, Рурални жени и „Prespa Bike".

За Преспанскиот договор, за името Македонија– една година подоцна

Либертас - 17.06.2019

Сите меѓународни договори се само визија. Во живот ја преобразуваат само граѓаните на државите кои ги потпишале. Со тоа што го прифаќаат компромисот и стапуваат во дијалог со соседите На 14 јуни, пред една година, првпат на мојот Фејсбук-профил ...

Манифестација “Запознај ја Преспа”: Сумата со која ЕУ ќе ја поддржи Преспа ќе биде со 7 нули

PressingTV - 16.06.2019

Следува период на одлични можности за конкретни програми во регионот Преспа. Ова е заклучокот од панел дискусијата организирана од Агенцијата за млади и спорт и Општина Ресен со која се отвори манифестацијата “Запознај ја Преспа”.

,,Запознај ја Преспа‘‘ - нов фестивал за убавините од Македонија

Сител - 15.06.2019

Преспа има огромен потенцијал за туризам кој чека да биде искористен. Токму затоа, за да се презентира се она со што располага овој регион викендов на различни локации на Преспанското Езеро се одржува манифестацијата „Запознај ја Преспа“.

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

Локално - 15.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

Гошаревски: Преспанското езеро во минатото нѐ одвојуваше со Грција, а сега нѐ обединува

1tv - 15.06.2019

Почна манифестацијата „Запознај ја Преспа“. Со промоција на традицијата, храната, но и политика во пресрет на една година од потпишувањето на преспанскиот договор. Од манфестацијата известуваше Лепа Џундева која зборуваше со градоначалникот на ...

Засадени нови дрвца во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“

Опсервер - 16.06.2019

На крајбрежјето на Преспанското Езеро во Отешево денеска беа засадени седум дрвја во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што првпат годинава се одржува во организација на Општина Ресен, Рурални жени и „Prespa Bike“.

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

Слободен Печат - 15.06.2019

Во Отешево се одржа трибина во рамките на манифестацијата „Запознај ја Преспа". Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната ...

Засадени нови дрвца во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“

1tv - 16.06.2019

На крајбрежјето на Преспанското Езеро во Отешево денеска беа засадени седум дрвја во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што првпат годинава се одржува во организација на Општина Ресен, Рурални жени и „Prespa Bike“.

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

Вечер - 15.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

Засадени нови дрвца во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“

MakPress - 16.06.2019

На крајбрежјето на Преспанското Езеро во Отешево денеска беа засадени седум дрвја во рамки на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што првпат годинава се одржува во организација на Општина Ресен, Рурални жени и „Prespa Bike“.

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

1tv - 15.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

„Запознај ја Преспа“ проект што обединува

+инфо - 15.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители утре ќе имаат можност да ги откријат убавините на Преспанскиот регион, кутурата, храната, традицијата…. Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е ...

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

Либертас - 15.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

Трибина: Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

Опсервер - 16.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

Опсервер - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

Сител - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

Локално - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

А1 On - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

Канал5 - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“.

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

+инфо - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Денеска во Преспа: Традиционална храна на плажите во Дупени

Денешен - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

ММС - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа”, што прв пат годинава се ...

Туристи дегустираат традиционална преспанска храна на плажата во Дупени

Вечер - 16.06.2019

Домашни и странски туристи, но и локалните жители на плажата во Дупени имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се одржува во ...

Преспа стана фактор на обединување, да се преземат мерки за задржување на младите

MakPress - 16.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

„Запознај ја Преспа“ проект што обединува

Нетпрес - 16.06.2019

Преспа е уникатен регион, а Преспанското Езеро кое во минатото ги делеше луѓето сега е обединувачки фактор, кој поврзува три држави, заклучија учесниците на вечерашната дискусија „Европски придобивки за регионот Преспа – искуства и можности”, што се ...

Презентација на традиционалната храна и култура за запознавање на Преспа

MakPress - 16.06.2019

Домашните и странските туристи, но и локалните жители денеска на плажата во Дупени ќе имаат можност да ги откријат убавините на преспанскиот регион, културата, храната, традицијата на манифестацијата „Запознај ја Преспа“, што прв пат годинава се ...