TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Социјалните медиуми потпишаа Повелба за отстранување на насилни содржини

Независен - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Социјалните медиуми потпишаа Повелба за отстранување на насилни содржини

24Инфо - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Фејсбук, Јутјуб, Твитер и Гугл потишаа Повелба за непосредно и трајно отстранување на онлајн терористички содржини

Фокус - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Социјалните медиуми ќе отстрануваат онлајн насилни, терористички и екстремистички содржини

+инфо - 15.05.2019

Седум интернет компании – Фејсбук, Јутјуб, Гугл, Амазон, Твитер, Мајкрософт и Дејлимоушн, со Повелбата се обврзуваат дека ќе обезбедуваат „непосредно и трајно” отстранување на онлајн терористички и насилни екстремистички содржини.

Фејсбук, Јутјуб, Твитер и Гугл потишаа Повелба за непосредно и трајно отстранување на онлајн терористички содржини

Курир - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Фејсбук, Јутјуб, Твитер и Гугл потишаа Повелба за непосредно и трајно отстранување на онлајн терористички содржини

Нетпрес - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Социјалните медиуми потпишаа Повелба за отстранување на насилни содржини

Нова ТВ - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Социјалните медиуми потпишаа Повелба за отстранување на насилни содржини

Либертас - 15.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.

Социјалните медиуми потпишаа Повелба за отстранување на насилни содржини

Опсервер - 16.05.2019

Седум големи интернет компании и социјални мрежи заедно со десетина земји, денеска во Париз потпишаа Повелба за отстранување на насилни, терористички и екстремистички содржини од интернет.