За додатен вкус – едноставен рецепт за путер со млад кромид. Состојки: Приготвување: Измијте го кромидот и исушете го. Зачинете го со масло, сол и бибер и печете го во рерна додека не ја промени бојата, околу 3 минути од секоја страна.
Направете вкусна чорба со тиквички и пармезан. Состојки: 3 тиквички 3 компири 1 морков 1 кромид 100 гр. пармезан 50 гр. маргарин 50 мл. млеко и зачини Подготовка: Се лупат компирите, тиквичките и морковот и се ставаат да се варат.
Овој деликатес ќе ги разбуди сите ваши сетила. Подгответе го рецептот во продолжение и уживајте во него со целото ваше семејство. Потребни состојки (за 4 лица): – 4 големи компири – маслиново масло – 200 гр.
Совршена комбинација од спанаќ и кашкавал… Состојки: 1 кг спанаќ 1 главица кромид 2 чешниња лук 150 мл павлака 150 гр кашкавал 2 лажици масло сол бибер Начин на подготовка: Измијте го и исечете го спанаќот, исечкајте го кромидот и лукот.
Потребно е: 10 аспарагуси, морска сол, месарски коноп, путер, свинска пршута (од мангулица), ½ л млеко, карфиол, јајце, оцет, сол Приготвување: во вода што врие се додава морска сол, а потоа се додаваат аспарагусите да се варат околу три минути.
Ви претставуваме лесен рецепт за денешното мени. Состојки: домати, сирење „рикота“, листови пармезан, оцет од цреши, маслиново масло, сол, црн пипер, 20 г фстаци Приготвување: зеленчукот добро се мие и се сече на многу тенки парченца (не лупете го!).