TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Косово подготвено да и продаде јаглен на Македонија

Фактор - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи, најави јавен повик за продажба на јаглен, на кој ќе може да учествува и АД Електрани на Северна Македонија. Тој во синоќешното интервју за приштинската КТВ вели дека за ...

Нагип Красниќи: Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Опсервер - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово ќе распише тендер за продажба на јаглен, заинтересирана страна е и Македонија

МКД - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Независен - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

24Инфо - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Нагип Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Сител - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Алсат-М - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Од Косово ќе земаме јаглен, ние ќе им даваме струја

Република - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави ...

Нагип Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Скопје инфо - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Нагип Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Либертас - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

ЕСМ ќе купува јаглен од Косово, се очекува тендерот

360 степени - 11.08.2022

Во синоќешното интервју за приштинската КТВ, извршниот директор на Косовската енергетска корпорација изјави дека досега имало и преговори меѓу корпорациите на двете земји за размена на јаглен и електрична енергија, но дека нема конкретни договори, ...

Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Frontline - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

ЕСМ ќе купува јаглен од Косово, наскоро тендер за набавката

Слободен Печат - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Локално - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

24 Вести - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен , а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Н.Македонија - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави ...

Нагип Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

CivilMedia - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

КОСОВО ЌЕ ОБЈАВИ ТЕНДЕР ЗА ПРОДАЖБА НА ЈАГЛЕН Интерес за купување има и од нашата ЕСМ

+инфо - 11.08.2022

Во синоќешното интервју за приштинската КТВ, директорот на косовската енергетска компаниа Нагип Красниќи изјави дека и досега постоеле преговори меѓу корпорациите на двете земји за размена на јаглен и електрична енергија, но дека нема конкретни ...

Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Фокус - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Нагип Красниќи: Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

MakPress - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави ...

Нагип Красниќи: Косово и Северна Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Бриф - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

КРАСНИЌИ: Наскоро Косово ќе објави тендер за продажба на јаглен, а меѓу муштериите е Македонија со која и досега имало ...

Денешен - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави ...

Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

еМагазин - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави дописникот на ...

Нагип Красниќи: Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Press24 - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Нагип Красниќи: Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Канал5 - 11.08.2022

Во синоќешното интервју за приштинската КТВ, Красниќи изјави дека и досега постоеле преговори меѓу корпорациите на двете земји за размена на јаглен и електрична енергија, но дека нема конкретни договори.

Косово ќе објави тендер за продажба на јаглен, заинтересирана и нашата ЕСМ

Република - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Македонија – ЕСМ, јави ...

Нагип Красниќи: Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

Lider - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...

Косово подготвено да и продаде јаглен на Македонија

Вечер Прес - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи, најави јавен повик за продажба на јаглен, на кој ќе може да учествува и АД Електрани на Северна Македонија. Тој во синоќешното интервју за приштинската КТВ вели дека за ...

Косово и Македонија преговараат за размена на јаглен и струја

365 - 11.08.2022

Извршниот директор на Косовската енергетска корпорација (КЕК), Нагип Красниќи, најави дека наскоро ќе биде објавен тендер за продажба на јаглен, а дека меѓу оние што пројавиле интерес за купување е енергетската корпорација на Северна Македонија – ...