TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

Слободен Печат - 23.09.2021

Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

Либертас - 23.09.2021

Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

24Инфо - 23.09.2021

Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

Независен - 23.09.2021

Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.

Имаме епидемија од насилство кон жени, алармира лондонскиот градоначалник

360 степени - 23.09.2021

Мизогинијата да биде прогласена за злосторство направено од омраза, вели градоначалникот на Лондон, Садик Кан Градоначалникот на Лондон, Садик Кан, бара малтретирањето на жените да се третира како кривично дело.

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

Опсервер - 23.09.2021

– Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.

Градоначалникот на Лондон бара мизогинијата да се прогласи за злосторство од омраза

MakPress - 23.09.2021

Лондонскиот градоначалник Садик Кан го оквалификува насилството врз жените и девојчињата како епидемија. – Меѓу минатогодишниот и годинешниот Меѓународен ден на жената, 180 жени се убиени од мажи низ нашата земја.