TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И информатика и географија на листата со изборни предмети за државна матура

Факултети - 24.11.2020

Сите матуранти задолжително треба да полагаат мајчин јазик. Вториот предмет е избор помеѓу странски јазик (5 јуни) и математика (14 јуни). На 11 јуни ќе се полага третиот екстерен испит за кој матурантите може да избираат од 10 предмети Од 29 мај до ...

Државна матура ќе се полага од 29 мај до 14 јуни – додадени нови изборни предмети

Радио МОФ - 24.11.2020

Екстерните испити од државната матура за учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни, соопшти Државниот испитен центар . Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два ...

Воведени се два нови изборни предмети во државната матура која ќе се полага од 29 мај до 14 јуни

Мета - 24.11.2020

Државниот испитен центар ги објави датумите за полагање на државна матура во јунска испитна сесија 2021 година. Екстерните испити од државната матура по македонски јазик и литература, албански јазик и литература и турски јазик и литература ќе се ...

Матурантите бараат да не полагаат матура, надлежните велат – ќе се полага во јуни

Факултети - 24.11.2020

Средношколците ја поздравуваат одлуката на МОН за реформа на проектната задача и според нив, ангажманот за неа ќе го ослободи целиот нивен потенцијал и ќе ја поттикне креативноста, па затоа прифаќаат да сработат проект, но не и да ги полагаат ...

Државна матура ќе се полага од 29 мај до 14 јуни: За првпат во листата нови изборни предмети

Хаштаг - 24.11.2020

Ектерните испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширен со уште два - информатика и географија.

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Либертас - 24.11.2020

Тр и те екстерн и и сп и т и од државна та матура од учеб на та 2020/2021 г од и на во јунската сес и ја ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни . Листата на и зборн и предмети за трет и от екстерен и сп и т г од и на ва е прош и ре на со уште два ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Курир - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Познати датумите за полагање на државната матура, географија и информатика нови на листата изборни предмети

Локално - 24.11.2020

Екстерните испити во рамки на државната матура од оваа учебна година, ќе се полагаат во периодот од 29. мај до 14. јуни. Како што е познато, листата на изборните предмети е проширена за два предмети, односно географија и информатика, а сите испитни ...

Информатика и географија во листата на изборни предмети за државната матура

Н.Македонија - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од тековната учебна година ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни во јунската сесија. Испитните програми по сите наставни предмети ќе бидат со скратени содржини, додека листата на изборни предмети за третиот ...

500 кандидати за испит на академијата „Павел Шатев“, паника меѓу учесниците

+инфо - 23.11.2020

Во Академијата чија мисија е да обучува кадар за судии и јавни обвинители, но и за судско обвинителската администрација, под раководство на професорката Наташа Габер-Дамјановска, велат дека нема простор за загриженост и паника, испитот по англиски ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

24Инфо - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Опсервер - 24.11.2020

– Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија во листата на изборни предмети

Алсат-М - 24.11.2020

рите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и географија, ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Кајгана - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државната матура ќе се полага од 29 мај до 14 јуни

Слободен Печат - 24.11.2020

Државната матура во нашиот образовен систем се спроведува од 2007 година, во јунска и во августовска испитна сесија. Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни.

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Бизнис Вести - 24.11.2020

Скопје, 24 ноември 2020 (МИА) – Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Frontline - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

ММС - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Независен - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

+инфо - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Република - 24.11.2020

До крајот на годинава матурантите треба да се пријават каков вид матура ќе полагаат – државна матура (за матуранти кои планираат да се запишат на факултет); училишна матура (за матуранти кои нема да продолжат во високото образование и ќе полагаат ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, прв пат во листата на изборни предмети информатика и географија

Нетпрес - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура ќе се полага од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

iPortal - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни

Канал5 - 24.11.2020

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети. Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни.

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

А1 On - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

PressingTV - 24.11.2020

Тр и те екстерн и и сп и т и од државна та матура од учеб на та 2020/2021 г од и на во јунската сес и ја ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни . Листата на и зборн и предмети за трет и от екстерен и сп и т г од и на ва е прош и ре на со уште два ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Бриф - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

МАТУРАНТИТЕ ГИ ЗНААТ ДАТУМИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА: До крај на декември средношколците да пријават каков вид ...

Фактор - 24.11.2020

Од 29. мај до 14. јуни ќе се полагаат трите екстерни испити од државната матура од оваа учебна година. Информатика и географија се најдоа на листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава, со што практично е направено проширување на ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Вечер Прес - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни

Скопје инфо - 24.11.2020

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети. Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни.

ДРЖАВНА МАТУРА: Ќе се полага од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија во изборни предмети

Денешен - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни 2021, воведени нови изборни предмети – информатика и географија

Акцент - 24.11.2020

Од Државниот испитен центар известуваат дека трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни – два предмети првпат во листата на изборни

Скопје24 - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Кумановски м. - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

OhridNews - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Од 29 мај до 14 јуни ќе се спроведе државната матура, додадени информатика и географија како изборни предмети

MakPress - 24.11.2020

Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со уште два предмета – информатика и ...

Кога и како ќе се полага државната матура !?

Во Центар - 24.11.2020

До крајот на годинава матурантите треба да се пријават каков вид матура ќе полагаат – државна матура во случај да сакаат да го продолжат образованието, училишна матура доколку не го продолжуваат образованието или пак завршен испит за матуранти од ...