TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Четири години од автобуската несреќа кај Ласкарци – Судот нечувствителен и кон семејствата на жртвите и кон обвинетите

Слободен Печат - 09.02.2023

Безмалку четири години роднините на загинатите, како и полесно и потешко повредените во автобуската несреќа кај Ласкарци, чекаат правда од Основниот кривичен суд Скопје. Некои од нив, дефинитивно, нема ни да ја дочекаат.

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Сител - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

„Ласкарци“ пак одложено, вештакот Зекири сѐ уште бил болен

МКД - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Повторно одложено рочиштето за „Ласкарци“, вештакот уште е болен

А1 On - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Канал5 - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

24 Вести - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот. Супервештачењето што судот го нарача во декември 2021 година беше одбиено од факултетите од ...

Супервештачењето за Ласкарци „извештачено“ по вкус на ДУИ?

Фокус - 09.02.2023

Вештакот Зекирија Зекири пак не дојде на денешното судско рочиште, па супервештачењето што се чекаше една година сега нема кој да го презентира, иако роднините на 16-те загинати четири години чекаат правда за излетувањето на автобусот на ...

Уште едно одложување на судењето за „Ласкарци“

Слободен Печат - 09.02.2023

И за денеска закажаното судење за автобуската несреќа кај Ласкарци е одложено поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири. Ова е второ одложување на процесот поради влошената здравствена состојба на вештакот Зекири, откако на за ...

Вештакот не оздравел – Повторно се одложи судењето за „Лескарци“

Либертас - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

НА СЛЕДНОТО РОЧИШТЕ СИГУРНО ЌЕ ДОЈДЕ Се одложи судењето за „Ласкарци“, вештакот е сѐ уште болен

+инфо - 09.02.2023

Како што информираше јавниот обвинител Дарко Јакимовски, судот непосредно пред рочиштето ги известил дека лошата здравствена состојба на вештото лице сѐ уште трае, со најава дека на наредното рочиште насрочено за 16 февруари ќе се подобри и вештото ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ повторно се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Алсат-М - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

OhridNews - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Повторно се одложи случајот „Ласкарци“, следното рочиште на 16. февруари

ТВ21 - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Вечер Прес - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Курир - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Зекирија Зекири повторно причина за одложување на рочиштето за „Ласкарци“

Република - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради лоша здравствена состојба на вештото лице

24Инфо - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ повторно се одложи, наредното рочиште е на 16 февруари

Нетпрес - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Нарушеното здравје на вешто лице го одложи судењето за „Ласкарци“

Н.Македонија - 09.02.2023

Лошата здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири го одложи денешното судење за случајот „Ласкарци“. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, преку ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Press24 - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Второ одложување на судењето за несреќата кај Ласкарци поради отсуство на вештакот Зекири

еМагазин - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице , денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, преку другите ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Бизнис Вести - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи, наредно рочиште на 16 февруари

Опсервер - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Отсуство на вештак повторно го одложи судењето за случајот „Ласкарци“

MakPress - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Судењето за „Ласкарци“ повторно одложено

Gostivarpress.mk - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Се одложи уште едно рочиште за случајот „Ласкарци“, презакажано е за 16 февруари

Frontline - 09.02.2023

Поради лоша здравствена состојба на вештото лице Зекирија Зекири, денешното судење за случајот „Ласкарци“ се одложи. Ова е второ одложување на процесот, откако на изминатото рочиште, Судечкиот совет информираше дека вештото лице Зекирија Зекири, ...

Вештакот за Ласкарци, близок до ДУИ

Алсат-М - 08.02.2023

Уште едно рочиште е додаденo на листата од стотици откажани судски рочишта за кобната несреќа на автобусот на Дурмо турс во Ласкарци. Одложувањето настана поради отсуство на вештакот Зекирија Зекири кој го изготви супер вештачењето.

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

24 Вести - 07.02.2023

Поради отсуство на вештото лице Зекирија Зекири се одложи рочиштето за трагедијата кај село Ласкарци. Обвинителот Дарко Јакимовски изрази сомнеж поради недоаѓањето на вештакот, кој денеска требаше да одговара на финалните прашања во врска со ...

Поради отсуство на вешто лице одложено судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци

Слободен Печат - 07.02.2023

За денеска закажаното судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци е одложено откако во Основниот кривичен суд Скопје не се појави вештото лице Зекирија Зекири, кој преку другите членови на тимот што го изготви супервештачењето, го известил ...

Ново одложување на судскиот процес за „Ласкарци“

Сител - 07.02.2023

Тргни-застани, вака тече судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Откако повеќе од една година се чекаше супервештачењето, сега нема кој да го презентира. Роднините се сомневаат за осмислено сценарио на одбраната за одолговлекување на рочиштето.

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Сител - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ никако да „мрдне“ – денеска не се појави вештакот

Фокус - 07.02.2023

Само што почнаа редовно да се одржуваат рочиштата за случајот „Ласкарци“, денешното ричиште се одложи оти не дојде вештото лице Зекирија Зекири, а токму тој требаше да сведочи, односно да одговара на прашања на обвинителот.

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

А1 On - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Болест на вештак го одложи судењето за случајот „Ласкарци“

МКД - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судот, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Канал5 - 07.02.2023

Пред завршница одложувања на судски рочишта за случајот „Ласкарци“. Во Кривичниот суд денеска не дојде вештакот Зекирија Зекири кој требаше да ги разјасни наодите од направеното супервештачење.

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Либертас - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

ТВ21 - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Вечер Прес - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Бриф - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Вештакот болен, повторно одложено рочиштето за „Ласкарци“

Алсат-М - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Во Центар - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

„Две години има лиценца, не знае да чита тахографски ленти“: Роднините бесни што „болен“ вештак не дојде на судењето

Република - 07.02.2023

Она од што се плашиме и се сомневаме во начинот на водење на оваа судска постапка се овистини, се реализира. Од авион се гледа дека ова денеска е смислено сценарио од страна на вештите лица, изјави Благојче Трпевски, татко на починатиот Јовица ...

Роднините на оштетените во „Ласкарци“ сметаат дека целта на недоаѓањето на вештото лице е одложување на процесот

24Инфо - 07.02.2023

Она од што се плашиме и се сомневаме во начинот на водење на оваа судска постапка се овистини, се реализира. Од авион се гледа дека ова денеска е смислено сценарио од страна на вештите лица, изјави Благојче Трпевски, татко на починатиот Јовица ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Lider - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Press24 - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Независен - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Роднините на оштетените за несреќата кај Ласкарци сметаат дека денешното недоаѓање на вештото лице е за да се одложи ...

еМагазин - 07.02.2023

Она од што се плашиме и се сомневаме во начинот на водење на оваа судска постапка се овистини, се реализира. Од авион се гледа дека ова денеска е смислено сценарио од страна на вештите лица, изјави , татко на починатиот во несреќата кај Ласкарци, по ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Курир - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Н.Македонија - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...

Судењето за „Ласкарци“ се одложи поради отсуство на вешто лице

Zoom - 07.02.2023

Судењето за случајот „Ласкарци“ се одложи откако во Основниот кривичен суд Скопје денеска не се појави вештото лице Зекирија Зекири. Како што информираше Судечкиот совет, вештото лице Зекирија Зекири, преку другите членови на тимот што го изготви ...