TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Документарен филм „Танцот со пастрмките“

А1 On - 09.04.2020

Охридската пастрмка претставува заштитен знак и синоним за ендемичноста на Охридското езеро, но неконтролираниот лов ќе доведе до потполно исчезнување на истата. Целта на овој документарен филм е да се запознаеме со вековниот ритуал на Охридската ...

„Амфора“ го сподели онлајн документарниот филм “Танцот со пастрмките” – емотивна приказна за загрозениот ендемски вид

OhridNews - 09.04.2020

Документарен филм “Танцот со пастрмките” на искусниот меѓународен нуркачки инструктор од нуркачкиот центар „Амфора“, сега е достапен онлајн на пошироката публика. Документарниот филм е сниман во текот од пет сезони во зима декември, јануари и ...

Нуркачите од ,,Амфора” направија документарен филм за Охридската пастрмска, отсега е достапен онлајн

Радио МОФ - 09.04.2020

Нуркачкиот центар ,,Амфора” објави документарен филм за Охридската пастрмка, која претставува заштитен знак и синоним за ендемичноста на Охридското езеро. Во него, се поставува темата за неконтролираниот лов, кој како што велат од ,,Амфора, ќе ...

Документарен филм на Амфора за охридската пастрмка (ВИДЕО)

МКД - 09.04.2020

Охридската пастрмка претставува заштитен знак и синоним за ендемичноста на Охридското Езеро, но неконтролираниот лов ќе доведе до потполно исчезнување на истата. Целта на овој документарен филм е да се запознаеме со вековниот ритуал на охридската ...

Охридската пастрмка е наша и единствена, погледнете го документарецот, корисно пополнето седењето дома

ММС - 09.04.2020

Охридската пастрмка претставува заштитен знак и синоним за ендемичноста на Охридското езеро, но неконтролираниот лов ќе доведе до нејзино потполно исчезнување. Нуркачкиот центар „Амфора“ сними документарен филм со цел да се запознаеме со вековниот ...

Документарниот филм "Танцот со пастрмките" на Нуркачкиот центар Амфора поставен на јутјуб

MakPress - 09.04.2020

Охридската пастрмка претставува заштитен знак и синоним за ендемичноста на Охридското езеро, но неконтролираниот лов ќе доведе до потполно исчезнување на истата. Целта на овој документарен филм е да се запознаеме со вековниот ритуал на Охридската ...