TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Постои ли во оваа држава поим „одговорност“ за доцнењето на проектите, Азески со пет прашања ѝ ја честита годишнината ...

Телма - 30.01.2023

Со пет прашања првиот човек на најголемата комора во земјава Азески им ја честита годишнината на Владата. Во документот тој прашува, дали во оваа држава некој треба да одговара за доцнењето на инфрастуктурните проекти.

Азески: Постои ли одговорност за доцнење на инфраструктурните проекти

Алсат-М - 30.01.2023

Годишнината на Владата претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески, ја честита со пет прашања поврзани со главните проблеми со кои се соочува македонската економија. Бизнисот е загрижен за недостатокот на работен кадар, за потрошените пари за ...

Ковачевски: Градиме патишта, училишта, за прв пат реализирани се 90 проценти од проектите, граѓаните не сакаат избори

ТВ21 - 30.01.2023

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, во своето обраќање на годишната конференција „Година на нови можности“, се осврна и на инвестициите коишто беа реализирани во текот на 2022 година.

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои беа заглавени десетина години

Канал5 - 30.01.2023

Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години. Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до ...

Ковачевски: Европскиот проект е најважен за иднината на државата, да не подлегнеме на провокациите!

Кумановски м. - 30.01.2023

„Во 2023-та година продолжуваме со стратегискиот пристап и бројните планирани проекти за коишто отворивме нови можности. Но, најважниот проект за иднината на граѓаните и на државата е европскиот проект, за којшто исто така отворивме можности и ...

Ковачевски: Кризната 2022 година ја завршивме со рекорден изонос на странски инвестиции

24Инфо - 30.01.2023

„Во 2022 година, една од најкризните години во Европа и светот, фактите покажуваат дека имаме рекорден износ на странски директни инвестиции – 430 милиони евра, во технолошко-индустриските развојни зони.

Ковачевски: Кризната 2022 година ја завршивме со рекорден изонос на странски инвестиции

Frontline - 30.01.2023

„Во 2022 година, една од најкризните години во Европа и светот, фактите покажуваат дека имаме рекорден износ на странски директни инвестиции – 430 милиони евра, во технолошко-индустриските развојни зони.

Ковачевски: Кризната 2022 година ја завршивме со рекорден изонос на странски инвестиции

Centar - 30.01.2023

„Во 2022 година, една од најкризните години во Европа и светот, фактите покажуваат дека имаме рекорден износ на странски директни инвестиции – 430 милиони евра, во технолошко-индустриските развојни зони.

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години

Опсервер - 30.01.2023

Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до Албанија и меѓу Прилеп и Битола, завршување на најголемите инфраструктурни проекти, браната Коњско, ...

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години

OhridNews - 30.01.2023

Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до Албанија и меѓу Прилеп и Битола, завршување на најголемите инфраструктурни проекти, браната Коњско, ...

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години

Press24 - 30.01.2023

Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до Албанија и меѓу Прилеп и Битола, завршување на најголемите инфраструктурни проекти, браната Коњско, ...

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години

Независен - 30.01.2023

Скопје, 30 јануари 2023 (МИА) – Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до Албанија и меѓу Прилеп и Битола, завршување на најголемите инфраструктурни ...

Ковачевски: Ги реализираме и инфраструктурните проекти кои поради лошо проектирање беа заглавени десетина години

Во Центар - 30.01.2023

Повторно зголемување на платите и пензиите, амбициозен план за инвестиции, почеток на градежните работи на Коридорот 8, автопатско решение до Албанија и меѓу Прилеп и Битола, завршување на најголемите инфраструктурни проекти, браната Коњско, ...

Ковачевски: Европскиот проект е најважен за иднината на државата, да не подлегнеме на провокациите

А1 On - 30.01.2023

„Во 2023-та година продолжуваме со стратегискиот пристап и бројните планирани проекти за коишто отворивме нови можности. Но, најважниот проект за иднината на граѓаните и на државата е европскиот проект, за којшто исто така отворивме можности и ...

Ковачевски: Граѓаните не сакаат избори, туку прогрес!

4NEWS - 30.01.2023

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, во своето обраќање на годишната конференција „Година на нови можности“, се осврна и на инвестициите коишто беа реализирани во текот на 2022 година.