TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕЛЕМ ќе користи пронајдок на студенти- иноватори

МРТ - 23.11.2017

Електрани на Македонија прва ќе го примени пронајдокот на тимот млади студенти кои беа наградени на глобалниот натпревар на американската вселенска агенција НАСА. Сензорот за мерење соларна енергија ќе биде користен при изборот на оптимална локација ...

ЕЛЕМ ќе користи пронајдок на македонски студенти

МРТ - 23.11.2017

Сензорот за мерење соларна енергија ќе биде користен при изборот на оптимална локација за фотоволтаична централа со моќност од 10 мегавати. Уредот ќе биде комерцијализиран најпрвин во земјава, а потоа ќе биде пласиран и на странскиот пазар.

ЕЛЕМ е првиот клиент на изумот сензор за мерење на сончева енергија

+инфо - 23.11.2017

Компанијата ќе го искористи изумот за изнаоѓање најдоброа локација за изградба на фотонапонска централа. Александар Момировски, Дамјан Постоловски, Јаков Докузов, Павел Ѓорѓиовски и Борче Ангеловски, млади истражувачи кои го отркија соларниот сензор ...

ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите пронаоѓачи од тимот „Свифт“

Сител - 23.11.2017

АД ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите иноватори од тимот „Свифт“ кои победија на натпреварот на НАСА во Македонија со изумот „сензор за мерење на сончева енергија“ и нивниот изум ќе го употреби во своите развојни проекти, најави генералниот директор и ...

ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите пронаоѓачи од тимот „Свифт“

А1 On - 23.11.2017

АД ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите иноватори од тимот „Свифт“ кои победија на натпреварот на НАСА во Македонија со изумот „сензор за мерење на сончева енергија“ и нивниот изум ќе го употреби во своите развојни проекти, најави генералниот директор и ...

ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите пронаоѓачи од тимот „Свифт”

Слободен Печат - 23.11.2017

АД ЕЛЕМ ќе ги поддржи младите иноватори од тимот „Свифт“ кои победија на натпреварот на НАСА во Македонија со изумот „сензор за мерење на сончева енергија“ и нивниот изум ќе го употреби во своите развојни проекти, најави генералниот директор и ...

ЕЛЕМ ќе го користи изумот на македонските студенти со кој победија на предизвикот на НАСА

Радио МОФ - 23.11.2017

Младите иноватори од тимот „Свифт“ кои победија на натпреварот на НАСА во Македонија со изумот „сензор за мерење на сончева енергија“ ќе добијат поддршка од ЕЛЕМ за нивниот изум, така што ќе го употреби во своите развојни проекти, најави денеска ...

ЕЛЕМ ќе го користи сензорот за соларна енергија на македонските студенти со кој победија на НАСА натпреварот

Иновативност - 23.11.2017

Електрани на Македонија прва ќе го примени пронајдокот на младите студенти кои беа наградени на глобалниот натпревар на американската вселенска агенција НАСА Генералниот директор и претседател на ЕЛЕМ, Драган Миновски денес на прес конференција ...