TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Има само 17 години, а веќе одби работа во Microsoft и понуда од 8 милиони долари

Скопје24 - 23.05.2020

Американецот од државатa Вашингтон, Ави Шифман кој има само 17 години, ја одби понудата за осум милиони долари да ја продаде платформата ncov2019.live за следење на ширењето на заразата, којашто сам ја осмисли и разви.

„Не сакам да бидам профитер“ – Тинејџер направил страница за корона и одбил 8 милиони долари

ТВ21 - 23.05.2020

17-годишниот, ученик во средно училиште, Ави Шифман кој живее во Вашингтон направил веб страница за следење на коронавирусот. Се работи за платформата ncov2019.live , која овозможува посетителите да ги проверат сите релевантни информации за ...

Тинејџер од САД одби да го продаде својот сајт за следење на корона вирусот за 8 милиони долари

Иновативност - 23.05.2020

Ави Шифман е седумнаесетгодишен тинејџер од Вашингтон, кој ја создаде најпосетената платформа за следење на состојбата со корона вирусот во светот. Судејќи по се, пандемијата на корона вирусот нема да заврши наскоро, а ова момче планира активно да ...