TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватската полиција протера српски министер од Јасеновац

Локално - 14.04.2024

На министерот во Владата на Србија задолжен за односи со дијаспората, Ѓорѓе Милиќевиќ денеска му беше забрането да положи цвеќе и да запали свеќа на споменикот на жртвите од усташкиот логор Јасеновац, по што беше протеран од таму.

Хрватската полиција протера српски министер од Јасеновац

Независен - 14.04.2024

На министерот во Владата на Србија задолжен за односи со дијаспората, Ѓорѓе Милиќевиќ денеска му беше забрането да положи цвеќе и да запали свеќа на споменикот на жртвите од усташкиот логор Јасеновац, по што беше протеран од таму, јави дописникот на ...

Хрватската полиција протера српски министер од Јасеновац

Либертас - 14.04.2024

На министерот во Владата на Србија задолжен за односи со дијаспората, Ѓорѓе Милиќевиќ денеска му беше забрането да положи цвеќе и да запали свеќа на споменикот на жртвите од усташкиот логор Јасеновац, по што беше протеран од таму, јави дописникот на ...

Хрватската полиција протера српски министер од Јасеновац

MakPress - 15.04.2024

На министерот во Владата на Србија задолжен за односи со дијаспората, Ѓорѓе Милиќевиќ денеска му беше забрането да положи цвеќе и да запали свеќа на споменикот на жртвите од усташкиот логор Јасеновац, по што беше протеран од таму, јави дописникот на ...

Нови тензии меѓу Србија и Хрватска, откако српски министер бил избркан од Јасеновац

Република - 15.04.2024

На министерот во Владата на Србија задолжен за односи со дијаспората, Ѓорѓе Милиќевиќ денеска му беше забрането да положи цвеќе и да запали свеќа на споменикот на жртвите од усташкиот логор Јасеновац, по што беше протеран од таму, јави дописникот на ...