TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вселенски Интернет наскоро ќе ја покрие целата Земја

Локално - 25.02.2021

Благодарение на Старлинк, Елон Маск е се поблизу до целта што ја постави пред неколку години – Интернетот од вселената ќе биде достапен за луѓето во руралните области каде било на Земјата.

Вселенскиот интернет наскоро ќе ја покрива целата Земја

МКД - 25.02.2021

Илон Маск, благодарение на својата компанија Старлинк, е сè поблиску до целта која ја постави пред неколку години – интернет од вселената достапен за луѓето во руралните краишта каде било на Земјата.

Што ќе понуди вселенскиот интернет на Маск?

Телефони.мк - 25.02.2021

Илон Маск на Twitter се пофали дека вселенскиот интернет обезбеден преку сателитите Srarlink до крајот на оваа година ќе обезбеди двојна побрза конекција од 300 Mbps како и помала латентност од 20 ms.

Вселенски интернет на Маск наскоро ќе ја покрива целата земја

Вечер Прес - 26.02.2021

Елон Маск, благодарение на компанијата Старлинк, е се поблизу до целта што ја постави пред неколку години – Интернетот од вселената да биде достапен за луѓето во руралните области било каде на Земјата.

Идната година вселенскиот интернет на Маск ќе ја покрива целата Земја

Иновативност - 24.02.2021

До крајот на годинава земјината топка ќе биде покриена со вселенскиот интернет Starlink, а веќе идната година нема да има ќоше на Земјата кое нема да биде покриено, ги откри на Twitter амбициозните планови Илон Маск.