TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Курир - 14.08.2019

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ...

Невремето започна да беснее низ Македонија – На овие места врне и грми

Курир - 14.08.2019

Оваа вечер и ноќ нашата територија ќе биде под влијание на судир на двете воздушни маси (многу посвежата од север и значително потоплата од југ). Во ваква ситуација на повеќе места ќе се развива нестабилна облачност која ќе биде проследена со пороен ...

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Пулс24 - 14.08.2019

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ...

Невремето започна да беснее низ Македонија – На овие места врне и грми

Пулс24 - 14.08.2019

Оваа вечер и ноќ нашата територија ќе биде под влијание на судир на двете воздушни маси (многу посвежата од север и значително потоплата од југ). Во ваква ситуација на повеќе места ќе се развива нестабилна облачност која ќе биде проследена со пороен ...

Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

iPortal - 14.08.2019

Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку милиони волти. Што значи тоа? Тоа значи дека удар на гром во вашата куќа или во близината, ќе ве остави без електронски апарати кои не можат ...

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Скопје24 - 14.08.2019

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ...