TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зградата на Дом на градежници во Скопје ќе добие зелен покрив

Сакам да кажам - 18.12.2020

Град Скопје со поддршка на УНДП почна со изградба на зелен покрив на зградата на Дом на градежници во Скопје. Ова е втор зелен покрив кој се прави во центарот на главниот град, по оној на Градскиот трговски центар.

Покривот на Домот на градежници ќе стане втората зелена оаза во градот

Вечер Прес - 18.12.2020

Град Скопје и УНДП ќе реализираат уште еден проект со кој запуштениот простор ќе се претвори во место за одмор и релаксација. По примерот на Зелениот покрив на ГТЦ, кој денес е едно од најпосетуваните места во градот, од вчера стартуваше подигнување ...

Нов зелен покрив на Домот на градежниците во Скопје

Канал5 - 18.12.2020

Нов зелен покрив ќе биде изграден на Домот на градежниците, во центарот на Скопје. Зелената површина ќе биде по примерот на онаа во ГТЦ, а се очекува зеленилото да го намали топлотниот остров што го создава покривот на оваа зграда.

(Видео) Почна уредувањето и на втор зелен покрив во Скопје

Макфакс - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

Дом на градежници ќе добие зелен покрив

Кајгана - 18.12.2020

Во македонската метропола ќе никне вториот зелен покрив кој ќе го украси покривот на познатиот Дом на градежници. Од Град Скопје известија дека на површина од речиси 400м² ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници и тоа дрвја, средно и ...

Покривот на Дом на градежници ќе стане зелен парк

Независен - 18.12.2020

Голема реконструкција на покривот на Домот на градежници, почнува денеска, најавија од Град Скопје, површина која треба да стане зелена, со цел да се намали температурата вво центарот на Скопје, во летните месеци.

Започна уредувањето и на втор зелен покрив во Скопје

Вечер - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

На Домот на градежници, во центарот на градот се прави вториот зелен покрив во Скопје

Бизнис Вести - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

(Видео) Започна уредувањето и на втор зелен покрив во Скопје

Опсервер - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

На Домот на градежници се прави вториот зелен покрив во Скопје

Порта 3 - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

(ВИДЕО) Се прави вториот зелен покрив во Скопје

Скопје1 - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

Започна уредувањето и на вториот зелен покрив во Скопје

Скопје инфо - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

На Домот на градежници се прави вториот зелен покрив во Скоп?е

24Инфо - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

По ГТЦ, Домот на градежници ќе го добие вториот зелен покрив во Скопје

Мета - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

ВИДЕО | Култната скопска зграда ќе добие зелен покрив: Голема реконструкција на кровот на Домот на градежници

Слободен Печат - 18.12.2020

Нов зелен покрив ќе биде изграден на Домот на градежниците, во центарот на Скопје. Зелената површина ќе биде по примерот на онаа во ГТЦ, а се очекува зеленилото да го намали топлотниот остров што го создава покривот на оваа зграда.

(ВИДЕО) Се уредува вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници

Frontline - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

[Фото] Град Скопје прави нов зелен покрив на Домот на градежници

Радио МОФ - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, велат од Градот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 ...

Се прави вториот Зелен покрив во Скопје (ВИДЕО)

Локално - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

(Видео) Почна уредувањето и на втор зелен покрив во Скопје

MTM - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот - покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

Почна уредувањето и на втор зелен покрив во Скопје

Точка - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

Нов зелен покрив на Домот на градежниците во Скопје

Окно - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

На Домот на градежници, во центарот на градот се прави вториот зелен покрив во Скопје

Градина - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

ВИДЕО: Се прави вториот зелен покрив во Скопје

А1 On - 18.12.2020

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри ќе бидат засадени повеќе од 30 различни видови садници ...

Нов зелен покрив на Домот на градежниците во Скопје

MakPress - 18.12.2020

Нов зелен покрив ќе биде изграден на Домот на градежниците, во центарот на Скопје. Зелената површина ќе биде по примерот на онаа во ГТЦ, а се очекува зеленилото да го намали топлотниот остров што го создава покривот на оваа зграда.