TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научници развија синтетички антитела кои штитат од корона вирусот

Иновативност - 22.01.2021

Синтетичките антитела кои ги разви групата Eli Lilly ќе овозможат ризикот од зараза со КОВИД-19 да се намали за 80%, покажуваат првичните резултати од студијата спроведена во старечки домови во САД.

Развиен лек за оние кои не можат да ја примат вакцината против Ковид-19

USB - 23.01.2021

Во испитувањето учествувале 299 корисници на домови за стари лица и 666 членови на медицинскиот персонал во тие институции Во светот се развиени неколку вакцини против коронавирусот, но постојат лица кои поради разни болести не смеат да ги примат ...

Научници развија синтетички антитела кои штитат од корона вирусот

Во Центар - 23.01.2021

Синтетичките антитела кои ги разви групата Eli Lilly ќе овозможат ризикот од зараза со КОВИД-19 да се намали за 80%, покажуваат првичните резултати од студијата спроведена во старечки домови во САД.

Научниците на праг на големо откритие: Направен лек за оние кои не можат да ја примат вакцината против коронавирус

Точка - 22.01.2021

Во светот се развиени неколку вакцини против коронавирус, но постојат лица кои поради разни болести не смеат да ги примат истите. Со оглед на фактот што решението не е во тоа тие луѓе да останат незаштитени, научниците започнале да развиваат лек кој ...

Овој лек ќе биде спас за оние кои никогаш нема да можат да ја примат вакцината против ковид

Локално - 22.01.2021

Постои група на луѓе кои, поради постојните болести, никогаш нема да можат да примат вакцина против коронавирус. Синтетичките антитела развиени од групата Ели Лили овозможуваат да се намали ризикот од инфекција со ковид 19 до 80 проценти, според ...