TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓанските организации дискутираат за подобро искористување на средствата од ИПА 2 фондовите

А1 On - 16.05.2017

Претставници на ЕУ, Секретаријатот за европски прашања, министерствата и институциите задолжени за програмирање на ИПА фондовите, како и на граѓанските организации денеска и утре во Охрид ќе ги разгледувуваат можностите за подобрување на ...

Јакнење на капацитетите на институциите за максимално користење на европските фондови

МРТ - 16.05.2017

Со јакнење на капацитетите на институциите максимално ќе можат да се искористат средствата од фондовите за развој на Европската унија. Преку ИПА 2 програмата на Македонија на располагање и се ставени 660 милиони евра до 2020-та година.

Годишна средба на ИПА 2 Механизмот за граѓански организации

Спектра ТВ - 16.05.2017

Центарот за европски стратегии ЕВРОТИНК, Центарот за истражување и информирање за животната средна Еко-свест, Реактор – истражување во акција и Асоцијација за развојни иницијативи – Зенит, деновиве во Охрид ќе организираат годишна средба на ИПА 2 ...

Годишна средба на граѓанските организации корисници на ИПА2

Мета - 16.05.2017

Центарот за европски стратегии „Евротинк“, Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“, „Реактор – истражување во акција“ и Асоцијација за развојни иницијативи „Зенит“, денеска и утре, во Охрид, ја одржуваат годишната ...

Граѓанските организации дискутираат за подобро искористување на средствата од ИПА 2 фондовите

Сител - 16.05.2017

Претставници на ЕУ, Секретаријатот за европски прашања, министерствата и институциите задолжени за програмирање на ИПА фондовите, како и на граѓанските организации денеска и утре во Охрид ќе ги разгледувуваат можностите за подобрување на ...

Годишна средба на граѓанските организации корисници на ИПА2

Локално - 16.05.2017

Центарот за европски стратегии „Евротинк“, Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“, „Реактор – истражување во акција“ и Асоцијација за развојни иницијативи „Зенит“, денеска и утре, во Охрид, ја одржуваат годишната ...

Годишна средба на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

OhridNews - 15.05.2017

На 16 и 17 мај, во хотел Белви-Метропол во Охрид, ќе се одржи годишнаа средба на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации. ИПА2 механизамот е основан од страна на граѓанските организации кои се активни во различни сектори во Македонија со цел ...

Подобро искористување на средствата од ИПА 2 фондовите

Вечер - 16.05.2017

Претставници на ЕУ, Секретаријатот за европски прашања, министерствата и институциите задолжени за програмирање на ИПА фондовите, како и на граѓанските организации вчера и денеска во Охрид ги разгледуваат можностите за подобрување на искористеноста ...