TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во новата студија невролози откриваат: Неколку симптоми може да се појават пет години пред дијагностицирање на мултипла ...

Слободен Печат - 08.12.2023

Новата студија на невролозите од Универзитетот Сорбона во Париз покажа дека има неколку познати симптоми кои ги погодуваат пациентите со мултипла склероза до пет години пред конечно да бидат дијагностицирани со болеста.

БОЛЕСТ КОЈА ТЕШКО СЕ ОТКРИВА И СЕ РАЗВИВА СО ГОЛЕМА БРЗИНА – Првите симптоми обично се болка во нозете и замор

Во Центар - 07.12.2023

Мултиплекс склероза (МС) е сложена невролошка болест која влијае на централниот нервен систем, вклучувајќи го мозокот и ‘рбетниот мозок. Зошто точно се јавува сè уште не е целосно разбрано, но се верува дека генетските фактори и околината се ...

Овие симптоми може да се појават години пред дијагнозата на мултиплекс склероза

Денар - 09.12.2023

Според невролозите, запекот може да биде ран предупредувачки знак за мултиплекс склероза. Тие исто така веруваат дека инфекциите на уринарниот тракт, депресијата и сексуалните проблеми може да укажуваат на тоа дека некој несвесно страда од оваа ...

Овие симптоми може да се појават години пред дијагнозата на мултиплекс склероза

Во Центар - 09.12.2023

Според невролозите, запекот може да биде ран предупредувачки знак за мултиплекс склероза. Тие исто така веруваат дека инфекциите на уринарниот тракт, депресијата и сексуалните проблеми може да укажуваат на тоа дека некој несвесно страда од оваа ...