TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

Слободен Печат - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, Мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Талибанскиот лидер негира дека е мртов: Нема проблеми меѓу лидерите на нашиот Исламски Емират

Република - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, Mула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

Опсервер - 16.09.2021

– Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

НЕ СУМ МРТОВ И НЕМА КАВГИ МЕЃУ ТАЛИБАНСКИТЕ ЛИДЕРИ Смирува вицепремиерот Барадар

+инфо - 16.09.2021

Неколку локални и странски медиуми објавија дека Барадар имал конфликт со Халил ур-Рахман Хакани, министерот за бегалци, околу составот на привремената влада. Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената ...

Барадар: Не сум мртов и нема расправии меѓу талибанските лидери на Авганистан

Денешен - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Барадар: Не сум мртов и нема кавги меѓу талибанските лидери

Нетпрес - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

Канал5 - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

Вечер Прес - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

MakPress - 16.09.2021

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери.

Тепачки и расправии - внатрешни конфликти околу новата влада го разнишаа талибанското раководство во Авганистан

MTM - 15.09.2021

На врвот на талибанското движење, дошло до голем внатрешен конфликт околу составот на новата влада. Конфликтот помеѓу ко-основачот на талибанското движење, Мула Абдул Гани Барадар и членот на кабинетот, Халил ур-Рахман Хакани, се случил во ...

Тепачки и расправии – внатрешни конфликти околу новата влада го разнишаа талибанското раководство во Авганистан

Centar - 15.09.2021

На врвот на талибанското движење, дошло до голем внатрешен конфликт околу составот на новата влада. Конфликтот помеѓу ко-основачот на талибанското движење, Мула Абдул Гани Барадар и членот на кабинетот, Халил ур-Рахман Хакани, се случил во ...

Внатрешни конфликти околу новата влада го разнишаа талибанското раководство во Авганистан

Press24 - 15.09.2021

На врвот на талибанското движење, се појавил голем внатрешен конфликт околу составот на новата влада. Конфликтот помеѓу ко-основачот на талибанското движење, Мула Абдул Гани Барадар и членот на кабинетот, Халил ур-Рахман Хакани, се случил во ...

Тепачки и расправии: Внатрешни конфликти околу новата влада го разнишаа талибанското раководство во Авганистан

Република - 15.09.2021

На врвот на талибанското движење, дошло до голем внатрешен конфликт околу составот на новата влада. Конфликтот помеѓу ко-основачот на талибанското движење, Мула Абдул Гани Барадар и членот на кабинетот, Халил ур-Рахман Хакани, се случил во ...