TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германците ги бива за сѐ – сега се и најинвентивна нација

Кајгана - 14.01.2021

Германија е прогласена за најиновативна економија во светот и по шест години го презеде првото место од Јужна Кореја. Неодамнешното рангирање на Bloomberg ги покажа најиновативните земји во однос на вредностите на индексот.

Која е најиновативната светска економија?

Локално - 14.01.2021

Германија е прогласена за најиновативна економија во светот, откако го презема првото место од Јужна Кореја по шест години. Неодамнешната скала на Блумберг ги покажува најиновативните земји во однос на вредностите на индексот.

Ова се најиновативните економии во светот

Пари - 14.01.2021

Германија е избрана за најиновативна економија во светот. Неодамнешното рангирање на Блумберг ги покажува најиновативните земји според вредноста на индексот. Германија беше на врвот на листата во 2020 година, прекинувајќи ја шестгодишната доминација ...

Германија наиновативна, Северна Кореја по шест години падна на второ место

Вечер Прес - 14.01.2021

Германија е прогласена за најиновативна економија во светот и по шест години го презеде првото место од Јужна Кореја. Сингапур е на третото место, враќајќи ја својата позиција од пред две години.

Листа на наjиновативни економиии во светот!

Иновативност - 13.01.2021

Блумберг ја прогласи Германија за најиновативна економија во светот, откако по шест години го презема првото место од Јужна Кореја. Според неодамнешното рангирање на Блумберг се прекина шестгодишната доминација на Јужна Кореја.