TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Народна банка ја намали основната камата на 3 отсто

Телма - 14.03.2018

Народна банка на Македонија ја намали каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени, со што таа сега е на ниво од 3 отсто. Во носењето на оваа одлука од централната банка се раководеле од фактот што економските основи и натаму се ...

НБРМ ја „олабави“ монетарната политика

Алсат-М - 14.03.2018

Народната банка на Македонија ја намали каматната стапка на благајничките записи за 0,25 отсто. С ега таа изенсува 3 отсто . Оваа камата е основа врз која се пресметуваат сите останати камати како што се каматите на кредитите и на депозитите.

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

А1 On - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

Народна банка ја намали каматната стапка од 3,25 на 3 проценти

Мета - 14.03.2018

Народна банка ја намали каматната стапка на благајничките записи, како основна каматна стапка, од 3,25 на 3 проценти. Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ги разгледал најновите остварувања во домашната економија и оценил дека има ...

Народна банка ја намали основната камата на 3 отсто

Република - 14.03.2018

Народна банка на Македонија ја намали каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени, со што таа сега е на ниво од 3 отсто. Во носењето на оваа одлука од централната банка се раководеле од фактот што економските основи и натаму се ...

15-Ка – Нов депозитен производ од Капитал банка

Бизнис Инфо - 13.03.2018

Фото: Капитал банка Со новиот депозитен производ на Капитал банка , 15-Ка, корисниците можат да штедат во денари на 15 месеци. Банката нуди каматна стапка од 2,55% (изразена номинално, на годишно ниво) којашто е фиксна за целиот период.

НБРМ ја олабавува монетарната политика

+инфо - 14.03.2018

НБРМ одлучи каматната стапка на благајнички записи да се намали од 3,25 отсто на три отсто, а на аукцијата којашто ќе се одржи денеска понудата на благајнички записи да биде непроменета и да изнесува 25 милијарди денари.

Што се успеа да направи Халк банка за една година?

Фактор - 13.03.2018

„Халк банка“ влезе во големата банкарска четворка лани откако имаше убедливо највисоки стапки на раст на средствата, на кредитните пласмани и на депозити „Халк банка“ лани оствари таков продор на банкарскиот пазар со што си обезбеди место во ...

НБРМ ја олабави монетарната политика, намалена каматната стапка на благајничките записи

еМагазин - 14.03.2018

Народна банка ја намали каматната стапка на благајничките записи, како основна каматна стапка, од 3,25 на 3 проценти. Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ги разгледал најновите остварувања во домашната економија и оценил дека има ...

НБРМ: Економските основи здрави

Курир - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

Народна банка ја намали каматната стапка од 3,25 на 3 проценти

Локално - 14.03.2018

Народна банка ја намали каматната стапка на благајничките записи, како основна каматна стапка, од 3,25 на 3 проценти. Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ги разгледал најновите остварувања во домашната економија и оценил дека има ...

НБРМ ја намалува каматната стапка на благајничките записи на 3 отсто...

Н.Македонија - 14.03.2018

НБРМ ја намалува каматната стапка на благајничките записи на 3 отсто Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи.

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

Press24 - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

Стандард - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

Канал5 - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

Бриф - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

НБРМ: Економските основи здрави, се олабавува монетарната политика

Сител - 14.03.2018

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ на седница одржана вчера констатира дека економските основи и натаму се здрави, без присуство на нерамнотежи. Утврдено е понатамошно стабилизирање на довербата и очекувањата на економските субјекти, ...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Денар - 14.03.2018

На 13 март 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: Постои простор за олабавување на монетарната политика

Макфакс - 14.03.2018

На 13 март 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: Постои простор за олабавување на монетарната политика

Вечер - 14.03.2018

На 13 март 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: Постои простор за олабавување на монетарната политика

Точка - 14.03.2018

На 13 март 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...