TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Заспаната убавица“ со првенци од софискиот балет на мајските оперски вечери

Сакам да кажам - 15.05.2024

Првенците на Софиската опера и балет, Марта Петкова и Никола Хаџитанев, ги играат главните улоги во балетот „Заспаната убавица“ од Чајковски, кој ќе се изведе вечерва (15 мај) во Националната опера и балет на 42. Мајски оперски вечери.

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Независен - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи – главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Софиската опера и балет ќе се претстави со операта „Валкира“ на Вагнер на 52-те Мајски оперски вечери во Скопје

Zoom - 14.05.2024

Во рамките на 52-то издание на Мајски оперски вечери за прв пат на оперската сцена во РС Македонија ќе прозвучи грандиозната опера ,,Валкира” од Рихард Вагнер во изведба на солистите, оркестарот, хорот и балетот на Софиската опера и балет, јавува ...

Балетот „Заспаната убавица“ на „Мајски оперски вечери“

Умно - 14.05.2024

Во рамките на меѓународниот фестивал „Мајски оперски вечери“ утревечер во 20 часот ќе биде изведен безвременскиот класичен балет „Заспаната убавица“ преточен во музиката на Петар Илич Чајковски.

Со „Трубадур“ свечено отворени 52.мајски оперски вечери

Тера - 13.05.2024

Со прекрасната изведба на Вердиевиот „Трубадур“, во Македонската опера и балет започнаа традиционалните 52 по ред, Мајски оперски вечери. Спектаклот на сцената го донесе македонскиот драмски и оперски режисер Иван Поповски кој за првпат режира опера ...

Мајски оперски вечери: „Заспаната убавица“ – безвремен класичен балет

Вечер Прес - 15.05.2024

Безвременскиот, волшебен класичен балет „Заспаната убавица“, преточен во прекрасната музика на Петар Илич Чајковски, ќе се изведе вечерва со почеток во 20 часот во Националната опера и балет во рамките на меѓународниот фестивал 52.

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

24 Вести - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи - главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Балетот „Заспаната убавица“ вечер на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Локално - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи – главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Канал5 - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи - главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Балетот „Заспаната убавица“ вечерва на „Мајски оперски вечери“

Република - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечерва од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи – главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

MakPress - 15.05.2024

На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20 часот на програмата е класичниот балет „Заспаната убавица“ на музика од Петар Илич Чајковски. Диригент на претставата е Најер Нагуи - главен диригент на оркестарот на Операта во Каиро, кореограф е Виктор ...

Балетот „Заспаната убавица“ е на програмата на 52. „Мајски оперски вечери“

Слободен Печат - 15.05.2024

Безвременскиот, волшебен класичен балет „Заспаната убавица“ преточен во прекрасната музика на Петар Илич Чајковски на 15 мај, со почеток во 20 часот, ќе биде изведен во рамките на меѓународниот фестивал 52. „Мајски оперски вечери“.