TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за реформите во јавните набавки

Канал5 - 14.02.2018

Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни набавки, ќе се одржи денеска во Стопанската комора на Македонија. Ќе бидат презентирани реформите во јавните набавки, по што ќе се одржи ...

Народната банка купува млечни чоколади

еМагазин - 14.02.2018

Народната банка на Македонија објави оглас за барање за прибирање на понуди за набавка на млечни чоколади. Според објавата на Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредост од 127.118 денари без ДДВ.

Експертите стравуваат дека новиот закон за јавни набавки нема да штити од корупција

Телма - 13.02.2018

Владата го предлага и го фали, експертите не се убедени дека ќе ја спречи корупцијата. Предложениот Закон за јавни набавки допрва ќе се дебатира, но ќе успее ли да ги реши клучните проблеми на државните тендери, преку кои годишно се трошат околу ...

Квалитетот, а не цената ќе биде одлучувачки при јавните набавки

Сител - 13.02.2018

Најниската цена повеќе нема да биде главен критериум при јавните набавки. Наместо тоа приоритет ќе има економски најповолната понуда односно најдобриот однос помеѓу цената и квалитетот. Според првиот финансиер Тевдовски досегашната пракса довела до ...

Голема зделка: МВР купува мазут за 20 милиони денари

еМагазин - 13.02.2018

Министерството за внатрешни работи објави оглас за доделување на договор за јавна набавка на мазут за потребите на министерството. Според објавата на Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредност од 20.000.000 денари без ДДВ.

Наместо најниска цена – најдобра вредност како критериум за јавна набавка

Орбис - 13.02.2018

Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот на јавни набавки, усогласување со укажувањата и препораките на Европската комисија и подобрување на транспарентноста, ...

Реформи во јавните набавки

CivilMedia - 14.02.2018

Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни набавки, ќе се одржи денеска во Стопанската комора на Македонија. Ќе бидат презентирани реформите во јавните набавки, по што ќе се одржи ...

МВР набавува прикриен систем за комуникации преку радио станици

еМагазин - 13.02.2018

Министерството за внатрешни работи објави барање за прибирање на понуди за набавка на прикриен систем за комуникации преку радио станици. Според објавата ба Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредност од 1.200.000 денари без ...

Новата алатка која овозможува отворени податоци на електронскиот систем на јавни набавки

Академик - 12.02.2018

Бирото за јавни набавки, во состав на Министерството за финансии, во насока на отворање на податоците, ја направи јавно достапна платформата „Отворени податоци“ на веб-страницата е-Набавки .

Бирото за јавни набавки со олеснување за корисниците

Бизнис Инфо - 12.02.2018

Фото: Pixabay Бирото за јавни набавки ја претстави новата алатка – ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ, што ќе овозможи сите заинтересирани страни да можат да прават персонализирани анализи и истражувања за системот за јавни набавки или за конкретни институции или ...

Народната банка ќе потроши 4.000 евра за цвеќе и цветни аранжмани

еМагазин - 12.02.2018

Народната банка на Македонија објави оглас за доделување на договор за јавна набавка на цвеќе и цветни аранжмани. Според објавата на Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредност од 257.627 денари или околу 4.000 евра.

Собранието бара услуги за привремени вработувања

еМагазин - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија објави оглас за доделување на договор за јавна набавка на услуги за привремени вработувања. Според објавата на Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредност од 850.000 денари.

Наместо најниска цена – најдобра вредност како критериум за јавна набавка

Слободен Печат - 13.02.2018

Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот на јавни набавки, усогласување со укажувањата и препораките на Европската комисија и подобрување на транспарентноста, ...

Дебата за реформите во јавните набавки

А1 On - 14.02.2018

Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни набавки, ќе се одржи денеска во Стопанската комора на Македонија. Ќе бидат презентирани реформите во јавните набавки, по што ќе се одржи ...

Народна банка ќе купува чоколада

Канал 77 - 14.02.2018

Народната банка на Македонија објави оглас за барање за прибирање на понуди за набавка на млечни чоколади. Според објавата на Бирото за јавни набавки се работи за договор со проценета вредост од 127.118 денари без ДДВ.

Наместо најниска цена – најдобра вредност како критериум за јавна набавка

Либертас - 13.02.2018

Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот на јавни набавки, усогласување со укажувањата и препораките на Европската комисија и подобрување на транспарентноста, ...

Ќе се дебатира за реформите во јавните набавки

+инфо - 14.02.2018

Ќе бидат презентирани реформите во јавните набавки, по што ќе се одржи дискусија на претставници на надлежните институции со бизнис заедницата. Информативен настан за реформите во јавните набавки со посебен осврт на нацрт-текстот на законот за јавни ...

Наместо најниска цена, најдобра вредност како критериум за јавна набавка...

Н.Македонија - 13.02.2018

Наместо најниска цена, најдобра вредност како критериум за јавна набавка Новиот предлог-закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените слабости во системот на јавни набавки, усогласување со укажувањата и ...

Најниската цена заменета со најдобра вредност во критериумите за јавна набавка

+инфо - 13.02.2018

Во новиот закон се имплементираат забелешките на Европската комисија и на домашната стручна јавност во поглед на задолжителноста на е-аукции. Новиот Предлог закон за јавни набавки предвидува значајни промени во насока на надминување на утврдените ...