TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

МКД - 03.12.2019

Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа на последната ликова ...

ИНТЕРВЈУ СО ФИЛИП ФИДАНОВСКИ: Нема нешто поценето и подоблесно од тоа да создавате уметност и убавина

Слободен Печат - 03.12.2019

Во галерискиот простор на уметничкиот центар „Арт Хуб“ (во ГТЦ на 2 кат) од 27 ноември е поставена изложбата „Трилогија: Ликови-луѓе“ на Филип Фидановски, скулптор-керамичар и професор. Покрај истрајноста во создавањето на сопственото уметничко ...

Ликовна изложба на делата од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Вечер Прес - 02.12.2019

Во големата сала на Општина Бутел, денеска во 19 часот че биде отворена ликовната изложба на делата од ликовната колонија ,,Љубанци 2019“. На изложбата ќе бидат претставени 19 автори, 28 дела и 25 слики.

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

А1 On - 02.12.2019

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во ...

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

Курир - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност ...

Изложени делата од „Прилепското уметничко лето 2018“

Вечер Прес - 01.12.2019

Со преку 20 дела, слики и скулптури во галеријата на Центарот за култура „Марко Цепенков“ е отворена изложбата на делата создадени на ланското „Прилепско уметничко лето“ што го организира Центарот за современа ликовна уметност.

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

Опсервер - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност ...

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

А1 On - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност ...

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

24 Вести - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност ...

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Опсервер - 02.12.2019

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во ...

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

Канал5 - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември", во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет.

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македонија

MakPress - 02.12.2019

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, во мултифункционалниот објект Порта Македонија, ќе биде отворена изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет – Мобилност ...

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

MakPress - 02.12.2019

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во ...

Деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,

24Инфо - 03.12.2019

Вчера во Општина Бутел (голема сала), беше отворена ликовната изложбана делата од деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина последната ликова колонија, што веќе традиционално, сеодржува во ...

Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

А1 On - 03.12.2019

Вчера во Општина Бутел, беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното ...

Во Општина Бутел отворена изложба на дела од ликовната колонија Љубанци 2019 (ВИДЕО)

MTM - 03.12.2019

Синоќа во Општина Бутел беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија Љубанци 2019. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното ...

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

MakPress - 03.12.2019

Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа на последната ликова ...

Отворена изложба од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Вечер Прес - 03.12.2019

Во преполната сала на Општина Бутел, синоќа беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се ...