TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nokia 7.1 стигна до Android 10 со Dark mode

Телефони.мк - 10.12.2019

HMD Global ја продолжи надградбата со последната верзија на оперативниот систем Android 10, овој пат за квалитетниот уред од средната класа Nokia 7.1. Корисниците веќе известуваат дека на нивниот Nokia 7.1 смартфон пристигнала надградбата со Android ...

WhatsApp престанува да работи на милиони телефони

Денар - 10.12.2019

Завршува уште еден циклус на прекинување на поддршката за постарите модели на телефони, таблети и Windows уреди. Апликацијата WhatsApp официјално објави укинување на било каква поддршка за одредени уреди, која завршува на последниот ден од оваа ...

Windows 10 Mobile заминува во историјата по 10. декември

USB - 10.12.2019

Кога се во прашање мобилните уреди Microsoft веќе подолго време губи, бидејќи на пазарот владеат iOS и Android телефоните. Вистина е дека одреден број корисници и натаму зависат од Windows 10 Mobile, но и на тоа му дојде крајот, бидејќи оваа верзија ...

WhatsApp престанува да работи на милиони телефони

ММС - 10.12.2019

Завршува уште еден циклус на прекинување на поддршката за постарите модели на телефони, таблети и Windows уреди. Апликацијата WhatsApp официјално објави укинување на било каква поддршка за одредени уреди, која завршува на последниот ден од оваа ...