TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Му покажала среден прст на полицаец и наместо казна судиите ја пофалиле

Канал5 - 15.03.2019

Сојузниот Апелациски суд во американската држава Мичиген едногласно пресуди во корист на жена , која му покажала среден прст на полицаец , што ја запрел поради сообраќаен прекршок. Дебра Крус-Гилиас во 2017 била запрена во Детроит за мал сообраќаен ...

Уставна заштита за покажување на средниот прст во САД

Нетпрес - 15.03.2019

Сојузниот жалбен суд во Мичиген едногласно пресуди во полза во жена која добила казна за пребрзо возење откако на полицаец му го покажала средниот прст, сметајќи дека се нарушени нејзините уставни права на слобода на изразувањето.

Судот пресудил во корист на жената: “Смее да се покажува среден прст на полицијата”

Точка - 15.03.2019

Сојузниот жалбен суд во Мичиген едногласно пресудил во корист на жена која добила казна за пребрзо возење откако на полицаец му покажала среден прст, сметајќи дека е нарушено нејзиното уставно право на слобода на изразување.