TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерство за здравство: За 30% е намален бројот на заболени од морбили, во однос на минатата недела

24 Вести - 12.07.2019

Епидемијата на морбили полека стивнува, информираат од министерството за здравство. Во текот минатата недела се евидентирани 10 случаи на мали сипаници, што покажува намалување од 30 проценти, во споредба со минатата недела.

Уште 10.203 лица треба да ја примат вакцината, сипаниците се осипаа за 30 отсто

+инфо - 12.07.2019

Во целата држава остануваат уште 10.203 невакцинирани деца на возраст до 14 години. Потребно е да се засили спроведувањето на вакцинацијата, особено на предучилишните деца надвор од Скопје, каде од вкупно 19.494 невакцинирани, досега се вакцинирани ...

Морбили: Минатата недела регистрирани 10 случаи-сите се невакцинирани

Нова ТВ - 12.07.2019

Вкупниот број вакцинирани деца до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653. Од нив, 16.082 деца се вакцинирани на територија на град Скопје, додека пак, 16.571 дете е ...

Опаѓа епидемијата на морбили

Нетпрес - 12.07.2019

Епидемијата на морбили опаѓа, за една недела има само 11 заболени, информираат од Министерството за здравство. Вкупниот број на досеха вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили во целата држава, ...

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 лица на возраст до 14 години

Скопје1 - 12.07.2019

Министерството за здравство информира дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Епидемијата на морбили опаѓа, за една недела само 11 заболени

Вечер - 12.07.2019

Како што информираат од Министерството за здравство досега вакцинирани 32.653 лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, остануваат уште 10.203 невакцинирани деца на оваа возраст Министерството за здравство информира дека вкупниот број вакцинирани ...

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 лица на возраст до 14 години

Република - 12.07.2019

Вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653. Од нив, 16.082 деца се вакцинирани на територија на град Скопје, додека пак, 16.571 дете ...

Бројот на заболени од морбили намален за 30 отсто

А1 On - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години, бројот на заболени од морбили намален за 30 ...

Опсервер - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 лица на возраст до 14 години

Скопје инфо - 12.07.2019

Вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653. Од нив, 16.082 деца се вакцинирани на територија на град Скопје, додека пак, 16.571 дете ...

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години, бројот на заболени од морбили намален за 30 ...

1tv - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Здравство: Со МРП вакцинирани 32.653 деца до 14 години

Денешен - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП досега вакцинирани 32.653 деца, бројот на заболени од морбили намален

24Инфо - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години, бројот на заболени од морбили намален за 30 ...

Канал5 - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години, бројот на заболени од морбили намален за 30 ...

Сител - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Бројот на заразени со морбили намален за 30 проценти- досега вакцинирани 32.653 деца

Press24 - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години, бројот на заболени од морбили намален за 30 ...

ММС - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Министерство за здравство: Имаме уште 10.203 деца до 14 години што не се вакцинирани за морбили

Деца - 12.07.2019

Министерството за здравство информира дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП-вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Досега вакцинирани 32.653 деца со МРП вакцина, бројот на заболени намален за 30%

ТВ21 - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Со МРП вакцина досега вакцинирани 32.653 деца на возраст до 14 години

Независен - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.

Вакцинирани 32.653 деца, бројот на заболени од морбили намален за 30 отсто

MakPress - 12.07.2019

Министерството за здравство соопшти дека вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина, од почетокот на епидемијата со морбили (мали сипаници) во целата држава изнесува 32.653.