TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

А1 On - 14.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Настанал пред Сончевиот систем: Откриен најстариот материјал на Земјата, научниците опседнати со него

Точка - 14.01.2020

Најстариот материјал пронајден на нашата планета долетал од вселената пред половина век. Станува збор за ѕвездена прашина чие откритие е од неверојатно значење за науката. Научниците го анализираат метеоритот за кој заклучиле дека со себе го донел ...

Откриен најстариот материјал на Земјата, проценет на 7,5 милијарди години

Сакам да кажам - 14.01.2020

Научници кои истражувале метеорит го откриле најстариот материјал досега познат на Земјата. Се верува дека зрна прав пронајдени во вселенската карпа која паднала на Земјата во 1960-ите се стари околу 7,5 милијарди години.

Седум милијарди години: Научниците тврдат дека е пронајден најстар цврст материјал

Макфакс - 14.01.2020

Истражувачи во понеделникот соопштија дека новите техники им овозможиле да го идентификуваат најстариот цврст материјал што некогаш е пронајден на земјата. „Ѕвездената прашина, формирана пред пет до седум милијарди години, потекнува од метеорит кој ...

Седум милијарди години: Научниците тврдат дека е пронајден најстар цврст материјал

Centar - 14.01.2020

Истражувачи во понеделникот соопштија дека новите техники им овозможиле да го идентификуваат најстариот цврст материјал што некогаш е пронајден на земјата. „Ѕвездената прашина, формирана пред пет до седум милијарди години, потекнува од метеорит кој ...

Научниците тврдат дека го пронашле најстариот цврст материјал

USB - 14.01.2020

Истражувачи во понеделникот соопштија дека новите техники им овозможиле да го идентификуваат најстариот цврст материјал што некогаш е пронајден на земјата. „Ѕвездената прашина, формирана пред пет до седум милијарди години, потекнува од метеорит што ...

Седум милијарди години: Научниците тврдат дека е пронајден најстар цврст материјал

Денар - 14.01.2020

Истражувачи во понеделникот соопштија дека новите техники им овозможиле да го идентификуваат најстариот цврст материјал што некогаш е пронајден на земјата. „Ѕвездената прашина, формирана пред пет до седум милијарди години, потекнува од метеорит кој ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

Либертас - 14.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

+инфо - 14.01.2020

Професорот Филип Хек од универзитет во Чикаго вели дека тоа се цврсти примероци од ѕвезди, вистинска ѕвездена прашина Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата.

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

Опсервер - 14.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

Сител - 14.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

MakPress - 14.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

4NEWS - 15.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...

Откриен најстариот материјал, кој постои 7,5 милијарди години

Кумановски м. - 15.01.2020

Научници кои анализирале метеорит, го откриле најстариот материјал за кој има сознанија дека постои на Земјата. Тимот истражувачи од САД и Швајцарија пронашле во метеоритот, кој на паднал на Земјата во 60-те години од минатиот век, зрна прашина ...