TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложба: „Македонски пејзажи“- акварели на Марија Светиева

Вечер Прес - 30.06.2020

Во галеријата „Кора“, во Скопје од денеска до 14 јули ќе бидат изложени делата, акварели на познатата македонска сликарка Марија Светиева. Ова е нејзина 48. самостојна изложба, насловена „Македонски пејзажи“, на која ќе бидат изложени 30 дела.

Светиева со „Македонски пејсажи“ во галерија КО-РА

Р.С.Европа - 29.06.2020

Триесеттина акварели работени во последниве две години ќе се најдат на изложбата „Македонски пејсажи“ на Марија Светиева, што од 30 јуни до 15 јули, ќе се одржи во Галерија КО-РА во Скопје.

„Македонски пејзажи“ – изложба на акварели на Марија Светиева

Н.Македонија - 28.06.2020

Познатата македонска уметница Марија Светиева на 30 јуни, точно напладне во галеријата „Кора“, во Скопје, ќе ја отвори својата 48. самостојна изложба, насловена „Македонски пејзажи“. Ќе бидат изложени 30 дела на кои Светиева работеше последниве две ...