TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ССМ: Основните животни трошоци за 4-члено семејство се 531 евро

МКД - 13.08.2019

Во јули годинава на едно четиричлено семејство за задоволување на основните животни трошоци му биле потребни во просек 531 евро. Околу 70 отстоод вработените во Македонија земаат минимална плата од 12.507 денари (203 евра).

За да го преживее месецот четиричлено семејство треба да има над 500 евра

Вечер - 13.08.2019

На четиричлено семејство за покривање на основните животни трошоци минатиот месец му биле потребни најмалку 531 евро, покажува најновата пресметка на минималната кошничка што ја направи Сојузот на синдикатите на Македонија.

Имате ли 530 евра месечно за основни трошоци?

Gostivarpress.mk - 13.08.2019

За да ги задоволи основните потреби во текот на едномесечен период, на четиричлено семејство му е потребен буџет од 32.653 денари. Толкава е вредноста на синдикалната минимална кошница за месец јули, што ја пресмета Сојузот на синдикати.

За скромна живејачка месечно се потребни две ипол просечни плати

Нетпрес - 13.08.2019

За задоволување на основните животни трошоци на едно четиричлено македонско семејство во јули годинава му биле потребни во просек 531 евро. Или две ипол минимални плати од по 12.507 денари, 203 евра, колку што земаат околу 70 отсто од вработените во ...

Да го преживее месецот, на 4-члено семејство му требаат 531 евро

Expres - 13.08.2019

За покривање на основните животни трошоци на четиричлено семејство во јули годинава му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува Сојузот на синдикатите на Македонија, ССМ.

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

А1 On - 12.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

Koлку пари му требаат на четиричлено семејство за да го истурка месецот?

Фактор - 13.08.2019

За 4-члено семејство основните животни трошоци се 531 евро. Ова го покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикатите на Македонија, ССМ.

За живот во Македонија месечно се потребни две ипол просечни плати

Фокус - 13.08.2019

За задоволување на основните животни трошоци на едно четиричлено македонско семејство во јули годинава му биле потребни во просек 531 евро. Или две ипол минимални плати од по 12.507 денари, 203 евра, колку што земаат околу 70 отсто од вработените во ...

Што се може да купи Македонец со просечна плата?

Фактор - 12.08.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 година, изнесуваше 25 270 денари, според Државниот завод за статистика, а со овие пари вработениот може да купи неколку апарати за домаќинство, поевтин мебел или поголема количина ...

Анализа: Цени и стандард – во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Радио МОФ - 12.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

Макфакс - 13.08.2019

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ.

Што сѐ може да купи Македонец со просечна плата?

Женски магазин - 12.08.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 година, изнесуваше 25.270 денари, според Државниот завод за статистика, а со овие пари вработениот може да купи неколку апарати за домаќинство, поевтин мебел или поголема количина ...

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

Бизнис Вести - 12.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

Точка - 13.08.2019

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ.

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра!

+инфо - 12.08.2019

И натаму, најголем дел од семејниот буџет се троши за храна и за сметки, кои заедно имаат удел од 73,45% во потрошувачката кошница. Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се ...

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

Н.Македонија - 13.08.2019

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ.

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Либертас - 12.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

Centar - 13.08.2019

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ.

За основни трошоци во јули биле потребни 531 евра

Нова ТВ - 12.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби, на едно семејство му биле потребни 531 евра – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евро!

Окно - 13.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби, на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Локално - 13.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува ...

Во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Мета - 13.08.2019

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за минималната синдикална кошница што ги објавува ...