TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Патување по железницата на детските чувства со Маја Мишевска

Вечер Прес - 11.06.2024

„Темнината не е страшна! Дружељубивоста е важна! Упорноста се исплати! Другарството е богатство! Ова се главните пораки на седумте сликовници од младата авторка Маја Мишевска, објавени под едицијата „Железница на чувствата“, во рамките на импринтот ...

Од приказни за добра ноќ за своето братче до сликовници за сите дечиња

Република - 10.06.2024

Со цел да му помогне на своето петгодишно братче да се справи со стравот од темнината, младата авторка Маја Мишевска почнала да смислува приказни. Следувале раскази за справување со стравот од непознатото, од стекнување нови пријателства, тргнување ...

Промоцијата на седум сликовници од Маја Мишевска беше дел од првото издание на фестивалот „Видик“

Слободен Печат - 09.06.2024

Серијалот сликовници од младата авторка Маја Мишевска, илустрирани од познатиот илустратор Тхе Мичо, се минијатурни бравури за предизвиците во растењето на секое дете. Напишани од дете за дете (деца), секоја од седумте приказни на Мишевска се ...