TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесими за МИА: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Бриф - 17.08.2022

И да не ја отворевме дебатата за даночните реформи, има законски решенија кои стапуваат во сила од 1 јануари 2023 година, како што се за оданочувањето на приходите над милион денари годишно и оданочувањето на каматите на депозитите, вели министерот ...

Бесими за МИА: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Сител

Бесими : И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Либертас

Бесими за МИА: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Бизнис Вести

Бесими: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Опсервер

Бесими: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

Фокус

Бесими за МИА: И да не отворевме дебата за даночните реформи, има закони кои стапуваат во сила од 1 јануари

24Инфо

Денешен Н.Македонија Независен 360 степени Република Телма MakPress

Даночна реформа или даночна проформа?

Deutsche Welle - 17.08.2022

Најавената даночна реформа е законско решение донесено уште во 2018 година. Како може веќе донесено решение „да се продава“ како реформа и што коментира експертската јавност? Пишува Никола Тодоров.

Ефикасно спречување на даночната евазија е основниот чекор во даночните реформи

Н.Македонија

Даночна реформа или даночна проформа?

Либертас

Бизнис секторот против даночната реформа, Блажевски: Не останува добивка, затоа сите бегаат во странство

ТВ21 - 16.08.2022

Министерството за финансии изготви концепт-предлог за даночна реформа која, според предвиденото се очекува да се воведе следната година. Во тек е дебата со сите засегнати страни, но веќе пристигнаа и првите реакции од бизнис секторот, од каде велат ...

Дебата за даночната реформа: Што им кажа Бесими на ревизорите, консултантите и на НВО секторот

Независен

Бесими: Даночната реформа не е решение кое треба да се гледа како потреба да се обезбедат повеќе средства во буџетот

Локално

Министерството за финансии продолжува со јавните дебати за даночните реформи

Бриф

Министерството за финансии продолжува со јавните дебати за даночните реформи

Опсервер

МФ вели дека води дебата за даночната реформа, не кажа дали нешто прифатиле од забелешките

MakPress

Министерството за финансии продолжува со јавните дебати за даночните реформи

Бизнис Вести

24 Вести +инфо Вечер Прес Frontline ТВ21 Либертас

Бесими: Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците, туку проширување на даночната основа

MakPress - 16.08.2022

Предлог-концептот на даночни реформи главно се базира на проширувањето на даночната основа врз основа на намалувањето на сивата економија. Не се работи за реформи за зголемување на даноците, вели министерот за финансии Фатмир Бесими во интервју за ...

Даночната реформа ќе удри по сивата економија, тврди министерот Бесими

Телма

Бесими : Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците, туку проширување на даночната основа

Либертас

Бесими: Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците, туку проширување на даночната основа

Независен

Бесими: Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците

Канал5

Бесими: Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците, туку проширување на даночната основа

Press24

Бесими: Реформите не предвидуваат номинално зголемување на даноците, туку проширување на даночната основа

CivilMedia

Опсервер Вечер Прес