TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПРОНАЈДЕНА ПОРАКА ВО ШИШЕ! Писмото на 12-годишничка од „Титаник“ ги збуни експертите, дали сме на трагата на нова ...

Попара - 14.05.2021

Затката од плута и парчето хартија, ставени во грлото на шишето, дадоа радиокарбонски датуми кои се совпаѓаат со датумот на писмото Белешката е датирана на 13 април 1912 година и е потпишана во името на 12-годишната Матилда Лефебвре, која била ...

Штотуку откриено: Тинејџерка фрлила шише со порака од Титаник, еве што напишала

Хаштаг - 14.05.2021

фотографија: Imdb /Screenshot Пораката лебдеше по морињата и океаните 105 години! Експертите се изненадени од овој пронајдок! 12-годишна девојка напишала кратка порака, ја ставила во шише и го фрлила во морето пред „Титаник“ да удри во глечерот и да ...

Порака во шише „фрлено од 12-годишно девојче од Титаник неколку часа пред да потоне’ ги збуни експертите

Вечер Прес - 15.05.2021

Порака во шишето, што се чини дека е фрлено од палубата на Титаник во океанот од 12-годишно девојче неколку часа пред Титаник да потоне, ги збуни експерти. Белешката е датирана на 13 април 1912 година и е потпишана во името на 12-годишната Матилде ...

Писмо на 12-годишно девојче пред потонувањето на „Титаник“ ги збуни експертите

Канал5 - 13.05.2021

Пораката во шише што се чини дека е фрлена од палубата на Титаник неколку часа пред бродот да потоне на дното на океанот, ги збуни експертите. Белешката е датирана на 13 април 1912 година и е потпишана со името на 12-годишната Матилда Лефевр, која ...

Порака во шише од девојче наводно фрлена од палубата на Титаник неколку часа пред да потоне ги збуни експертите

Таратур - 13.05.2021

Пораката во шише што се чини дека е фрлена од палубата на Титаник неколку часа пред бродот да потоне на дното на океанот, ги збуни експертите. Белешката е датирана на 13 април 1912 година и е потпишана со името на 12-годишната Матилда Лефевр, која ...