TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

“Еднаш свет изградив” е наслов на најновата премиера на Театарот за деца и младинци

Скопје инфо - 20.03.2018

“Еднаш свет изградив” е наслов на најновата премиера на Театарот за деца и младинци, која во рамките на младинската сцена, ќе биде одиграна денеска во 20 часот. Претставата е во режија и според текст на Јане Спасиќ, а инспирирана е од романот”, ...

По цена на кариерите ќе ја браниме младинската сцена, велат актерите од Театарот за деца и младинци

Сакам да кажам - 19.03.2018

По безмалку три години, в среда во Театарот за деца и младинци (ТДМ) ќе има премиера на младинска претстава, „Еднаш свет изградив“ по текст и режија на Јане Спасиќ, по мотивите на романот „Сидарта“ од Херман Хесе. В. д.

„Еднаш свет изградив“ – младинска претстава инспирирана од „Сидарта“

А1 On - 19.03.2018

„Еднаш свет изградив“ е нова претстава за млади на Театарот за деца и младинци (ТДМ) која премиерно ќе биде изведена задутре, 21 март. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот и го напишал инспириран од „Сидарта“ на Херман Хесе.

„Еднаш свет изградив“ – премиера за публика над 15 години во Театарот за деца и младинци

Сакам да кажам - 19.03.2018

„Еднаш свет изградив“, по текст и режија на Јане Спасиќ, а по мотивите од романот „Сидарта“ од Херман Хесе, е новата претстава на младинската сцена во Театарот за деца и младинци, која премиерно се игра в среда од 20 часот.

Претстава по „Сидарта“ на Хесе во Театарот за деца и младинци...

Н.Македонија - 19.03.2018

Претстава по „Сидарта“ на Хесе во Театарот за деца и младинци Театарот за деца и младинци ја подготвува премиерната изведба на претставата „Еднаш свет изградив“ по мотивите од романот „Сидарта“ на писателот Херман Хесе, во режија на Јане Спасиќ.

„Еднаш свет изградив“ - младинска претстава инспирирана од „Сидарта“

Сител - 19.03.2018

„Еднаш свет изградив“ е нова претстава за млади на Театарот за деца и младинци (ТДМ) која премиерно ќе биде изведена задутре, 21 март. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот и го напишал инспириран од „Сидарта“ на Херман Хесе.

По пауза од три години, премиера на младинската сцена на ТДМ – „Еднаш свет изградив“ во режија на Јане Спасиќ

Република - 19.03.2018

В среда, на 21 март во 20 часот на Светскиот ден на театарот премиерно ќе биде прикажана претставата „Еднаш свет изградив“ по текст и режија на Јане Спасиќ на сцената на Театарот за деца и младинци (ТДМ).

Со претставата „Еднаш свет изградив“ се враќа младинската сцена во ТДМ

Независен - 19.03.2018

„Еднаш свет изградив“ е нова претстава за млади на Театарот за деца и младинци (ТДМ) која премиерно ќе биде изведена задутре, 21 март. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот и го напишал инспириран од „Сидарта“ на Херман Хесе.

„Еднаш свет изградив“ – младинска претстава инспирирана од „Сидарта“

Радио МОФ - 19.03.2018

Во среда (21 март), премиерно ќе биде прикажана претставата „Еднаш свет изградив“ по текст и режија на Јане Спасиќ на сцената на Театарот за деца и младинци Режисерот Спасиќ е автор и на текстот кој е инспириран од „Сидарта“ на Херман Хесе.

„Еднаш свет изградив“ – младинска претстава инспирирана од „Сидарта“

ТВ21 - 19.03.2018

„Еднаш свет изградив“ е нова претстава за млади на Театарот за деца и младинци (ТДМ) која премиерно ќе биде изведена задутре, 21 март. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот и го напишал инспириран од „Сидарта“ на Херман Хесе.

„Еднаш свет изградив“ или претстава за преиспитување на животните одлуки

Р.С.Европа - 19.03.2018

Н.У. Театар за деца и младинци-Скопје, чествувајќи ги Светскиот ден на детскиот театар и Светскиот ден на куклениот театар, в среда на 21 март, во 20 часот премиерно ќе ја изведе младинската претстава „Еднаш свет изградив“ на режисерот Јане Спасиќ ...

И за средношколци и за родители - „Еднаш свет изградив“ премиерно во Театарот за деца и младинци

Факултети - 19.03.2018

Претставата наменета за публика над 15 години отвора важни прашања кои секој млад човек си ги поставува - вели режисерот Јане Спасиќ Плакатот за претставата го изработи Елена Андреева „Еднаш свет изградив“, авторски текст на режисерот Јане Спасиќ, ...

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“

А1 On - 21.03.2018

По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова – „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот, а го напишал инспириран од ...

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“

Локално - 21.03.2018

По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова – „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот, а го напишал инспириран од ...

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“

Сител - 21.03.2018

По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова - „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот, а го напишал инспириран од ...

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“

Орбис - 21.03.2018

По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова – „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот, а го напишал инспириран од ...

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“...

Н.Македонија - 21.03.2018

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“ По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова - „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот.

Премиера на младинската претстава „Еднаш свет изградив“ во Театарот за деца и младинци

Либертас - 21.03.2018

По речиси три години од последната младинска премиера, Театарот за деца и младинци поставува нова – „Еднаш свет изградив“ која премиерно ќе биде изведена вечер од 20 часот. Режисерот Јане Спасиќ е автор и на текстот, а го напишал инспириран од ...