TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Сателитски снимки откриле свети шуми - стари се околу 1000 години, а во средина имаат православни цркви

Press24 - 18.07.2019

Група истражувачи се упатиле во Етиопија да испитаат шуми во таа земја. Недалеку од градот Дебре Табора ги дочекале деца кои веќе секој дел од земјата го знаат на памет. Седеле во малата шума во која на средина има црква.

Сателитските снимки откриле свети шуми: Стари се околу 1.000 години, а во средината на секоја има православна црква

Точка - 18.07.2019

Група истражувачи отишла во Етиопија да ги истражи шумите на таа земја. Во близина на градот Дебре Табора ги дочекале деца кои веќе секоја педа од земјата ја знаат напамет. Седеле во мала шума која окружува црква во близина.