TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пуштен во употреба новиот дом за стари лица „Сју Рајдер“

МКД - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика, заменик министерот за локална самоуправа, градоначалникот на општина Битола, директорката на домот за стари лица „Сју Рајдер“ и голем број други гости, ...

Отворени вратите на новиот старски дом

Тера - 03.03.2014

Официјално отворени вратите на старскиот дом Сју Рајдер во Битола кој беше реконструиран и со зголемен капацитет односно наспорти досегашните 90 легла истиот сега може да прими 150 ...

Целосно реконструиран Домот за стари лица во Битола

Press24 - 03.03.2014

Домот за стари лица во Битола е целосно реконструиран. На денешното отворање присуствуваа Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Битола Владимир Талевски.

Пуштен во употреба реконструираниот старски дом „Сју Рајдер“ во Битола

Канал5 - 03.03.2014

Денеска во Битола свечено беше пуштен во употреба реконструираниот старски дом „Сју Рајдер“ кој е граден по најсовремени европски стандарди. Досега стариот објект овозможуваше сместување на 90 лица, ...

Целосно реконструиран Домот за стари лица „Сју Рајдер” во Битола

Нетпрес - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, заменик министерот за локална самоуправа, Ѓоргија Сајкоски и градоначалникот на општина Битола, Владимир Талевски го отворија комплетно ...

Во Битола пуштен во употреба Домот за сместување стари лица „Сју Рајдер“

Канал5 - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов во придружба на градоначалникот на општина Битола Владимир Талески денеска го пушти во употреба Домот за сместување стари и изнемоштени лица „Сју ...

Комплетно реконструиран Домот за стари лица “Сју Рајдер” во Битола

Макфакс - 03.03.2014

Комплетно реконструираниот Дом за стари лица ЈОУ "Сју Рајдер" беше отворен во понеделник во Битола. „Високиот процент на старо население и неговата потреба за креативно и осмислено исполнување на ...

Пуштен во употреба новиот дом за стари лица „Сју Рајдер“ во Битола

Inpress - 03.03.2014

Битола, 3. март 2014 (ИНПРЕС) Денес во Битола беше пуштен во употреба домот за стари лица „Сју Рајдер“. Стариот објект изграден во 1967 година, со значително мал капацитет и скромни услови, веќе е ...

Целосно реконструиран Домот за стари лица во Битола

Курир - 03.03.2014

Старите лица од Битола добиваат обновено место каде ќе можат да уживаат во својата старост. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Битола, Владимир Талевски ...

Целосно реконструиран Домот за стари лица "Сју Рајдер" во Битола

Точка - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, заменик министерот за локална самоуправа, Ѓоргија Сајкоски и градоначалникот на општина Битола, Владимир Талевски го отворија комплетно ...

Реконструиран домот за стари лица во Битола

Република - 03.03.2014

Во Битола денеска беше пуштен во употреба реконструираниот дом за стари лица „Сју Рајдер“. Домот има капацитет од 150 легла и е поделен на два блока. Еден од блоковите е наменет за корисниците кои се ...

Во Битола пуштен во употреба Домот за сместување стари лица „Сју Рајдер“

Lider - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов во придружба на градоначалникот на општина Битола Владимир Талески денеска го пушти во употреба Домот за сместување стари и изнемоштени лица „Сју ...

ФОТО: „Сју Рајдер“ во Битола, достоинствен дом за стари лица

Курир - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика, заменик министерот за локална самоуправа, градоначалникот на општина Битола, директорката на домот за стари лица „Сју Рајдер“ и голем број други гости, ...

Во Битола пуштен во употреба Домот за сместување стари лица „Сју Рајдер“

Денешен - 03.03.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов во придружба на градоначалникот на општина Битола Владимир Талески денеска го пушти во употреба Домот за сместување стари и изнемоштени лица „Сју ...