TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку заработуваат Германците? Еве ги платите од 2019 година

Бизнис Вести - 23.05.2020

Во 2019 година просечниот месечен приход по граѓанин во Германија бил 3994 евра бруто, т.е. пред да се одземат даноците, здравствено осигурување, осигурување од невработеност, социјален данок и друго.

Топ пет највисоки просечни плати: Програмерите со 63.174 денари убедливо на врвот

еМагазин - 22.05.2020

Државниот завод за статистика објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари. Статистичките податоци откриваат дека во земјава има дејности каде просечната плата е за повеќе од два пати ...

ДЗС: Просечната плата во март била 26.422 денари, за 7,4 отсто повеќе од истиот месец лани

Мета - 21.05.2020

Просечната нето плата исплатена по вработен во март годинава изнесува 26.422 денари или 430 евра и таа е за 7,4 отсто повисока од онаа во истиот месец минатата година. Или, според денешните податоци на Државниот завод за статистика, ДЗС, индексот на ...

Кој зема највисоки плати во Македонија?

Фактор - 21.05.2020

63.174 денари нето плата примале вработените во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности . Овие податоци се однесуваат за март 2020 година, а ги објави Државниот завод за статистика.

Дојде живот: Ништо од ветените 500 евра- За само еден месец платите паднаа за 800 денари

Курир - 21.05.2020

Драматичен пад на просечната плата во Република Македонија. За само еден месец просечната плата е намалена за 784 денари. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2020 година, изнесува 26.422 денари, објави Државниот завод за ...

МАКЕДОНСКИ ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ: Во однос на лани има раст за 7.4 отсто

Фактор - 21.05.2020

Македонците земаат повисоки просечни плати од истиот период лани. Просечната плата во март годинава изнесувала 26.422 денари, или за 7,4 отсто повисока од истиот месец во 2019 година. Овие податоци денеска ги објави Државниот завод за статистика.

Просечната нето плата во март изнесува 26.422 денари

Локално - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во март оваа година, изнесува 26.422 денари, додека во бруто износ е 39.437 денари, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Сител - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Frontline - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Канал5 - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

ММС - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

А1 On - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Денар - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Нето-платата во март е за 7,4 проценти повисока од лани

+инфо - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата , пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Просечната нето плата во март 26.422 денари

Кајгана - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

iPortal - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Просечната нето плата за март 26.422 денари

ТВ21 - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Опсервер - 21.05.2020

Скопје, 21 мај 2020 () – Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Бизнис Вести - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Мартовската плата пораснала за 7,4 проценти во споредба со лани

Слободен Печат - 21.05.2020

Зголемувањето на нето платата се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите образование, трговија на големо и трговија на мало, поправка на моторни возила и мотоцикли и преработувачка ...

Мартовската нето плата 26.422 денари

Независен - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Просечната плата во март се зголеми на 26.422 денари

еМагазин - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто, соопшти Државниот завод за статистика.

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Вечер - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Статистика: Нето платата во март – 26.422 денари што е за 7,4 отсто повеќе од лани

Нова ТВ - 21.05.2020

Просечната месечна нето-плата исплатена по вработен во март оваа година изнесувала 26.422 денари што е зголемување за 7,4 отсто во однос на истиот месец лани. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 отсто, соопшти Државниот завод за ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Скопје инфо - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Завод за статистика: Мартовската просечна нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Либертас - 21.05.2020

– Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Бриф - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

ДСЗ пресмета: 26.422 денари е просечната плата во месец март

MakPress - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Професии со најголема плата во Македонија

Нетпрес - 22.05.2020

63.174 денари нето плата примале вработените во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности . Овие податоци се однесуваат за март 2020 година, а ги објави Државниот завод за статистика.

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

Фактор - 23.05.2020

Германците лани во просек заработувале по 3.994 евра бруто, а со тоа просечниот годишен бруто приход во Германија чини скоро 48 000 евра. Во 2019 година просечната плата за жените била за околу 20 отсто помала од таа на мажите.