TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина успешно тестираше беспилотно летало што ги менува временските услови

МКД - 16.08.2022

Кина разви нов систем на беспилотни летала за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот долж патеката на лет. Според Кинеската медиумска групација, успехот на првиот лет означува чекор ...

Кина не запира, сега тестира дрон за промена на временски услови

Порта - 16.08.2022

Кина разви нов систем за дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот долж нејзината патека на летот. Според China Media Group, успехот на првиот лет означува чекор напред за ...

Кина успешно тестираше дрон за модификација на време

Кумановски м. - 16.08.2022

Кина разви нов систем за дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и воздушни аеросоли долж нејзината патека на летот. Успехот на првиот лет означува пробив за беспилотни летала (UAVs) од кинеско ...

Кина успешно тестираше дрон за модификација на временските услови

Во Центар - 16.08.2022

Кина разви нов систем за дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот долж нејзината патека на летот. Успехот на првиот лет означува пробив за беспилотни летала (UAVs) од кинеско ...

Кина тестираше дрон за промена на временските услови

А1 On - 16.08.2022

Кина разви нов систем на дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот на својата патека на летот. Според Кинеската медиумска група, успехот на првиот лет означува пробив за ...

Кина тестираше дрон за промена на временските услови

Слободен Печат - 16.08.2022

Кина разви нов систем на дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот на својата патека на летот. Според Кинеската медиумска група, успехот на првиот лет означува пробив за ...

Кина тестираше дрон за промена на временските услови

Либертас - 16.08.2022

Кина разви нов систем на дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот на својата патека на летот. Според Кинеската медиумска група, успехот на првиот лет означува пробив за ...

Кина тестираше дрон за промена на временските услови

24Инфо - 16.08.2022

Кина разви нов систем на дронови за модификација на временските услови, способен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот на својата патека на летот. Според Кинеската медиумска група, успехот на првиот лет означува пробив за ...

Кина тестираше дрон за промена на временските услови

Во Центар - 16.08.2022

Кина разви нов систем на дронови за модификација на временските услови, спос обен да детектира облаци, дожд, ветрови и аеросоли во воздухот на својата патека на летот. Според Кинеската медиумска група, успехот на првиот лет означува пробив за ...