TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Израел: Бустер доза добиле 3 милиони, заразени 10.000 за 2 дена

Вечер Прес - 18.09.2021

Во Израел, според најновото соопштение на Министерството за здравство, за два дена се регистрирани повеќе од 10.000 случаи на нови случаи на ковид, во моментот кога третата, бустер доза на вакцината ја примиле повеќе од тројца милион луѓе.

Израел: Трета доза добија 3 милиони, заразени 10.000 за 2 дена

Centar - 19.09.2021

Во Израел, според најновото соопштение на Министерството за здравство, за два дена се регистрирани повеќе од 10.000 случаи на нови случаи на ковид, во моментот кога третата, засилувачка доза на вакцината ја примиле повеќе од три милиони луѓе.

ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО ИЗРАЕЛ? Три милиони примија трета доза, а сè повеќе заразени и починати

Вечер Прес - 19.09.2021

Во Израел, според најновото соопштение на Министерството за здравство, за два дена се регистрирани повеќе од 10.000 случаи на нови случаи на ковид, во моментот кога третата, бустер доза на вакцината ја примиле повеќе од тројца милион луѓе.

Студија: Трета доза Фајзер значително ја зголемува заштитата кај постарите од 60

Канал5 - 17.09.2021

Третата доза од Фајзер/БиоНТек вакцината против коронавирус значително ја зголемува заштитната ефикасност кај лицата постари од 60 години, покажа новото истражување на израелските научници.

Третата доза на Фајзер значително ја зголемува заштитата кај оние над 60 години

Република - 17.09.2021

Трета, засилувачка доза на вакцината против коронавирус Pfizer/BioNTech значително го зголемува заштитниот ефект кај луѓето постари од 60 години, покажа новата студија на израелските научници.